Dokunulmaktan hoşlanmamanın bir takıntı olduğu kesin ancak hastalık derecesinde değerlendirilebilir mi? Bazıları için evet. Dokunulmaktan hoşlanmayan insanlar gerçekten var ve bu çok zor bir şey. Otobüsler faciadır sizin için, uçaklar kabustur. Dikkatinizi çekmek için omzunuza hafifçe dokunan birine bile aşırı tepki vermeniz o an için gayet normal bir durumdur size sorulduğunda. Belki de bakanlara özendiğiniz tek nokta dokunulmaz olmaktır. Elbette istisnalar vardır, sevdiğiniz ve sarılmanın iyi geleceğini düşündüğünüz insanlar vardır ancak en az kendiniz en fazla da üç kişi falan. Özetle bazıları buna takıntı der, bazıları ise tercih.
insanlar eskiden bu durumu pek ciddiye almıyordu sanırım. hatta öğretmenlere falan fiziksel olarak öğrencilerin başına, omzuna dokunmaları tavsiye edilirmiş, samimiyeti arttırması açısından. halbuki insan doğal olarak böyle şeylerden hiç hoşlanmayabilir. tiki olabilir, huylanıyor olabilir. bence biraz dikkatli olmak lazım. ben de pek sevmem. özellikle toplu taşıma araçlarında, yürüyen merdivenlerde yol istersen sırtıma, belime dokunan insanlara acayip gıcık oluyorum. adam usulca seslense yetecek aslında ama gelip dokunuyor.
Kendimi kötü hissettiğim için kimsenin dokunmasından hoşlanmıyorum, iznim dışında biri bana dokunmaya kalksa ortalığı birbirine katarım. Hele konuşurken dokunan insanlar yüzünden, insan(!) içine çıkmıyorum, nefret ediyorum böyle tiplerden.
Annem dışında kimseye sarılmam, onun dışında kimseye dokunmuyorum. Hatta hoşlandığım adamlara bile dokunamıyorum, kendimi tuhaf hissediyorum. Bu yüzden bana yabani diyorlar, ki umrumda değil. Çünkü beni rahat ettirmeyen şeyleri yapmadığım için, birilerine hoş görünmek adına değişecek değilim. Varsın yabani/soğuk denilsin, ben böyle mutluyum ve önemli olan tek şey bu.
türkiye'de insanlar birbirlerine çok rahatça dokunabiliyorlar. Keyifliyken de tartışırken de. Bence bu sakıncalı bir hareket. Kimse kimseye içinden geliyor diye istediği gibi dokunmamalı tabi çok samimi değilse ve gereksizse. Trafikte kavga çıktığını düşünün amerika'da olsa bağır çağır küfret problem yok ama adamı ittirirsen dokunursan problem çıkar. Çünkü onun vücut bütünlüğüdür dokunamazsın. Aynı şeyi çocuklar içinde yapıyoruz malesef sevicez diye mıncık mıncık ediyoruz bebeleri. Halbuki onlara dokunurken severken sormalıyız seni öpebilir miyim diye. Çocuk istemiyorsa öpmeyeceksin kendi vücuduna kim dokunacak o karar verecek. Herkese kendini sevdirmeyecek. her önüne gelen çocukları yoğurmayacak. Bir de Araç sürerken bir takip mesafesi vardır çok dibine girmezsin. insanlar da konuşurken bir mahremiyet mesafesi vardır ağzının dibine girmeden konuşursun araya mesafe koyarsın diğer türlü çok rahatsız edici olur. Birbirimize pek dokunmadan ve mesafe koyarak yaşayalım. Birbirimize olan saygıdır bu.
Kendimi gordum ya
Insanlarin bana yakınlasmasi dokunmasi nefesini yuzume dogru vermesi vs gercekten tahammul edemedigim ve sevmedigim şeyler.
Bu kişi kardeşim bile olsa az uzaklaş biliyorsun rahatsiz oluyorum diyerek uzaklaştiririm.
Hastalikli bir durum gibi gorunebilir ama gerçekten rahatsız ve tedirgin hissediyorum.