reçete yazan doktorun zaten türkçe olmayan ilaç isimlerini birde elf alfabesiyle yazmasıdır. bu reçeteleri ancak okuyabilenler eczacılar olduğundan eczacılık fakültesindeki ilk senenin elfçe hazırlık olmasını muhtemel kılan durumdur.
dr lukta uzmanlığın derecesi ile parallellik gösteren yazı biçimidir ne kadar okunmuyorsa titri okkadar yüksektir. üniversite yıllarındaki hızlı yazma alışkanlığından doğan ucube yazının hayatın diğer zamanlarına da sirayet etmesiymiş .şehir efsanesi.
doktorların yazdıgı receteye sahip hasta kisinin ilacın ismini okuyarak cevresindeki ese dosta ilacı sorup sorusturmasını engellemek yada aynı semptomlara sahip iki kisinin 'bak fatma ben bunu kullandım cok iyi geldi.' demesini engellemek, hastayı direk doktora yonlendirmek amacıyla yapıldıgı soylenir.
hayatım boyunca doktor olabilmek için okudum. alın sizde bunu okuyun der gibi yazarlar. helal olsun. eczacılarda heralde 4 yıl doktor yazısı okumayı öğreniyorlar. *
cem yılmaz'ın bir tat bir doku'daki tespitine göre, bir doktorun "ben 35 sene okudum al sen de bunu oku" şeklinde hayattan intikam alma biçimi olarak kötü yazması sonucunda, okunamaması durumudur.
hastalar tarafından çözülmeye çalışılan, da vinci şifresinden daha karışık ve sadece eczacılar tarafından çözülen yazıdır. dünya tarihindeki tüm hekimler anlaşmışlar mıdır yoksa hipokrat mı böyle istemiştir bilinmez ama heralde hipokrat bunlara yemin ettirdi böyle yazacaksınız diye dedirten yazıdır.
6-7 yıl boyunca onca tutulan ders notlarının sonucu ortaya çıkan yazı türüdür. ayrıca yazan ve eczacılar rahatlıkla okuyabilmektedirler. panik yapmayınız.
Aslinda sanildigi kadar okunmasi zor degildir. Aslında o yazılan, normal bir metin olsaydi harfleri beyninizde tamamlayarak okuyabilirdiniz. Burda okunmayan Latince dir aslinda.
tarihi şaysiyetlerin (doktorlar) bıraktıkları eserlerin bizim gibi cahiller tarafından çözülemeyip, arkeologlara (eczacı kalfası) götürülmesi ile sonlanan durum.
devlet hastahanelerinde bir doktorun günde 120 hastayı 9 saatlik mesaisi sırasında muayene etmesi teshiş koyması hastayla durumu konuşması ilaç saatlerini anlatması ve de recete yazması gerekmektedir. 120 kişiye tek kek bunu yaptığınızı düşünmek zordur. *