doktor ile hekim arasındaki farkı bilemeyen sözlük yazarlarımızın bu konuyuda boş geçmeyerek fikir beyan etmesi sonucu gelişen durumdur.
Diş hekimi adı üzerinde olup diş alanında pratik ve teorik dersler alıp mezun olduğunda hekim ünvanı almaktadır.
Bu konuda fikir beyan eden yazarlarımız eminim ki diş hekimliği öğrencilerinin fizyoloji, histoloji-embriyoloji, mikrobiyoloji, patoloji.. vb. gibi tıp derslerine ilave olarak endodonti, periodontoloji, ortodonti vb. gibi diş dersleri aldıklarını bilmemektedirler.
Not: 5 senede 32 tane dişi bile tam öğrenemiyorlar diyen arkadaş, öğrencileri 5 sene boyunca sadece diş ile ilgilendiğini zannetmektedir. 5 sene boyunca diş ile ilgili derslerin yanında, öğrenciler hekimlik ünvanın gereği olarak tıp derslerini görür bunlara ilave olarak da pratik dersleri görmektedirler.
Bu kadar eğitimden geçen kişilerin 'hekim' ünvanını almayı sonuna kadar hakettiklerini belirtmekte yarar vardır.
Doktorluk unvanı Ph. D. Ve M.d. olarak iki ayrı kategoridedir. Tip fakültesi mezunları M.d. unvanı alırken lisans ve üstüne doktoraya kadar giden diğer branş ogrencileri Ph. D. Unvanı alır. Boyle birsey. Dis hekimleri bildigin lisans mezunu iste.
hayal dünyasında yaşayan dişçidir. ulan iki tane sinirle uğraşıyon bir dolgu yapıyon... sonra neymiş? ben doktorum! ya bırak! koskocaman doktor olacaksın, çektiğin dişteki kanamayı bile durduramıyon... ben bile daha fazla doktorum sizden...
yanılan dişçidir. zira değil 5 sene diş hekimliği, 6 sene tıbb okuduktan sonra da doktor olunmamaktadır. hekim denir türkiye de. sonra hekim kişisi uzmanlığını yapar doktor olur. bunu bir avukat, bir öğretmen de yapabilir.
"20'lik dişler yamuk çıkmaya başlayınca görürüm ben seni, dişçiye anana babana sarıldığından daha sıkı sarılıp sevgi gösterdiğin anki o halini" diye düşündüren bir yanlış önermedir.