yanlış olan genellemedir. dünyaca ünlü fizikçileri unutmamak gerekir. hayat kurtarıyorlar saygım sonsuz fakat en zeki insanlar da biraz abartılı oluyor sanki.
bu değerlendirme yapılırken sadece türkiye kapsamında yapılıyorsa, iddayı ortaya atana "töbe de çarpılacan" demek istediğim şeydir. *
bi kere türkiyede tıp kazanan bir insanın zeki olma ihtimali %1 gibi bişeydir. çok nadirdir zeki olup tıpı kazanan ama bu bahsettiğim adamlarda ortalığın *mına koyan adamlardır onuda ayrıca belirtelim.
böyle bir açıklamanın aslı astarı ney diye soracaksınız farkındayım.
sayısız şekilde bunu açıklayabilir, hatta açıklamama pek gerek. siz herhangi bir üniversitenin tıp bölümünde okuyan bi grup öğrenciyle aynı ortamda bi hafta kalın zaten anlarsınız. (not: gerizekalı değilseniz)
ama ben şöyle basit bir örnekle izah edeceğim. normal aklı çokta değil, eh işte, yani çalışıyor denebilecek bir insanın öss, şuan günümüzde ygs,lys şeklindeki sınavdan zamanında 300 şimdi ise 500 üzerinden değerlendirilen bir puan sisteminde 450 gibi bir puan ve daha yukarısını alması demek... devamını getirmeye gerek varmı amk. yarrak afedersin. bi kere bünye bunu kaldırmaz.
kaldıki bunu yapan adam mal değilde nedir, nasıl sikik bir insansınki 3 saat 15 dakkada matematik, fizik, kimya, tarih, felsefe, edebiyat....... alanlarındaki soruların %90 ve daha fazlasını çözebiliyorsun. he?
hayır yani tıp fakültesiyle göt göteyiz elemanlar mal amk, sağdan bakıncada mal soldan bakıncada. tabii hepsi değil, dediğim gibi çok azda olsa zeki adam oluyor aralarında ve bu zeki adamlarda harbiden kariyer denen şeyinde paranında *mına koyuyor.
iyi hekim olmak için iyi bir hafıza ve analiz / sentez yeteneği gerekir, ayrıca çok çalışmak, çok pratik yapmak. yanına insan hayatına değer vermeyi, önemsemeyi de koymak gerek. başarabilen iyi doktor olur, başaramayan sadece "doktor".
tıp fakültesine girmek sadece puan ve tercih meselesidir.
zekanın her şeyin üstesinden geleceğini sanmak ise aptallıktır.