ilaç firmalarından ek olarak aldıkları bedava uçak biletleri, seminer adı altında tatiller, hava paraları, hediye elektronik ürünler vb şeyleride ekleyince iyice artan maaştır. Bizzat oğlunu özel üniversitede okutup tüm okul parasını ilaç firmasından alan doktor tanıyorum.
1000-1500 tl aralığında dershanelerde gece yarılarına kadar öğretmen, ağır şartlar altında şantiyelerde mühendis çalışırken neden kimsenin sesi çıkmıyor!
bu insanlar bu ülkenin evladı değil mi?
hakettiklerini düşünüyorum. zira pratisyen arkadaşımın çalışma şeklini gördüm. ayda 9x24 den zaten normal mesai saatinin 1,5 katı kadar çalışıyor. 5500 tl falan alıyor. mühendis maaşı 3500 tl ise (ki öyle) onunkinin çalışma saati olarak 5,5 alması normal bence.
Alirsa alsınlar.zor bir is cekilicek cile degil.nobette nobete hasta ve yakinlari.bizim insanimizda saolsun tek jastaymis gibi davranmayi cok sever.ugras dur.alsinlar bosverin.
Önümüzdeki on yıl içinde olamayacak olaydır. Türkiyedeki doktor ihtiyacı önümüzdeki üç sene içerisinde dolacak. Dolayısıyla izlediğim bir konferansta sağlık ocağı doktorunu bile tusla atama planı gördüm. Kapasite dolar, ihtiyaç azalırsa hem maaş düşer hem de mesleği icra etme şansı azalır.
pratisyen bir aile hekimi kendine bağlı olan hasta sayısına göre değişmek kaydı ile 6.000 TL - 7.000 TL civarında para alır. dalında ün yapmış herhangi bir uzman ise aylık 150.000 TL'ye kadar özel hastanelerde muayene yapabilir. yani doktorun aldıkları paralar, yıllık 70.000 TL ila 2.000.000 TL arasında değişir, eğitim ve uzmanlık durumlarına göre.