Ezberci sistemde gece gündüz ders çalışarak tıp fakültesi kazanmışlardır.kendilerini bir şey zannederler.Zaten hepsi egoist oluyorlar sonrasında. Şurada bir genel kültür muhabbeti edelim gelin desek robotlaşmış zihinleri buna engel olacaktır. Üretken değildirler,öğrendiklerini uygulayabilirler sadece. En azından bu ülkedekiler öyledir. istisnalar vardır belki ama bu da kaideyi bozmaz.
oysa buradaki mal hakediyor o maaşi.
meslek lisesi mezunu, 2 yillik elektrik bölümü okumuş. o kadar emek vermiş çocuk.
dayisinin yaninda işe vermiş babasi. haftalik 100 tl aliyorken bu emekçi arkadaş, doktor kim?
10.000 tl alan uzman doktorlarsa, doktorlara hak ettiklerinden az para veren zihniyettir. 10.000 tl aile hekimleri için normal kabul edilebilir.
kimisi de kalkmış doktorların doktora yapmadığını dolayısıyla onlara doktor denilemeyeceğini iddia etmiş! ey cahiller "hekim" 6 yıllık temel tıp eğitimini tamamlayana denir. üzerine, dalına göre 4-6 yıl eğitim alıp, doktora tezi hazırlayanlara "uzman doktor" denir.
iki tür doktora tipi vardır. "m.d.=medical doctor=tıp doktoru", "phd=doctor of philosophy=felsefe doktoru". "m.d" temel tıp eğitiminin üzerine, uzmanlık dalına göre 4-6 yıl tıp eğitimi alıp, doktora tezi verenlere denir. "phd" tıp doktorası dışındaki tüm doktora tiplerini kapsar; "felsefe" ifadesi yanıltmasın.
ayrıca yurtdışında yaygın olan ve yanlış bilmiyorsam ülkemizde bir tek hacettepe üniversitesinde uygulanan "md/phd" programı vardır. bu programa katılanlar, 6 yıl tıp eğitimine ek olarak takriben 8 yıl eğitim alırlar ve hem "m.d", hem de "ph.d" derecesine sahip olurlar.
uzman doktora 10.000 tl'yi çok bulanlar, misal kalplerini ameliyat eden doktorun aklında kredi kartı borçlarının olmasının hoşlarına gidip gitmeyeceğini açıklamalıdırlar.