doktor yazısı

entry128 galeri14
    53.
  1. bir keresinde 20 dk ya yakın süre ara ara bakıp çözmeye çalıştığım ancak sadece birkaç harfin tercümesini yapabildiğim eski lisanlardan.

    lan bu kadarmı bozuk olur bir yazı? ne yapıyosunuz siz? ben diyeyim kiril sende mısır hiyeroglifi...
    1 ...
  2. 52.
  3. Eczacıların ögrenmesi gereken ilk iş.
    0 ...
  4. 51.
  5. kanımca not alırken çok hızlı yazılması gerektiğinden bi de bazı yerlerde latince bazı yerlerde ingilizce geçtiğinden harflere pek önem verilmediğinden bozulan yazı.
    0 ...
  6. 50.
  7. zor değildir.
    reçetede yazılanlar eczacıların aşina olduğu şeylerdir böylece okuyabilirler. reçetede eğer elytra veya günaydın yazsaydı ben de okuyablirdim.
    1 ...
  8. 49.
  9. bugün gördüğüm kadarıyla eczanelerinde anlayamadığı yazıdır.
    düzgün yazınca olmuyor zaten bok gibi yazın siz.
    0 ...
  10. 48.
  11. okunması büyük bir yetenek isteyen yazıdır.
    0 ...
  12. 47.
  13. bahsi geçen ilacın, eczacının anlamasına yetecek ilk bir kaç harfini yazarlar ve gerisini ise karalar gibi kafadan sallarlar, olay budur!
    1 ...
  14. 46.
  15. karşındaki hastanın ilaçlarını yazarken kapıda daha 50-60 hastanın seni beklediğini bilmenin anksiyetesi ile yalapşak yazılan reçetenin üzerindeki yazıdır.

    bir de şunu belirtmek lazım gelir, o reçete öyle garip bi kağıt ki, üzerine düzgün bir şekilde yazasın gelmiyor arkadaş. harbiden öyle; şakam yok bak. insanı geren bir kağıt parçası o. üzerinde emekli sandığı no, protokol no, vs vs.. öyle allem kullem stres faktörleri var ki, bakınca kasılıyor adam. bir de bilmem kaç sayfa ard arda tutturulmuş, telli falan olsa yüzü gözü açılacak yazasın gelecek. ayırırsın ikiye ilaç yazmak için, üstteki sayfa rahat durmaz kalemin üzerine düşer falan da filan. ''hayır hayır daha fazla bakmak istemiyorum ben buna alın gidin bunu masamdan lütfen..'' diyesin gelir hastaya.

    mesela ilaç firmalarından gelen, daha ince, daha beyaz renkli eli yüzü düzgün reçeteler vardır. onlara çok kötü yazılmaz hani, okunaklıdır. ama bu sağlık karnesi adamı yay gibi gerer kardej.
    2 ...
  16. 45.
  17. bazen eczacılar tarafından bile okunamayan yazı. bizzat şahit olunmuştur.
    0 ...
  18. 44.
  19. çevirmen yazısından çok farkı yoktur.. hızlı not almaktan deforme olmuş neye uğradığını şaşırmış bir yazıdır.
    0 ...
  20. 43.
  21. 42.
  22. üç meslek dalının ayırabildiği yazı türü.kendileri, eczacılar, savcılar.***
    0 ...
  23. 41.
  24. yazılan ilacın ilk iki harfinin okunabilir olarak yazıldığı yazı.
    0 ...
  25. 40.
  26. nefret edilen yazılardandır. 2 saat acaba ne yazmış diye çözmeye çalışılır. en iyisi bu tip yazıları eczacılara okutmaktır onlar ustadır bu konuda.
    0 ...
  27. 39.
  28. hastanedeki hemşirenin okuyamadığına tanık olduğum yazıdır.
    0 ...
  29. 38.
  30. Doktorlarin çirkin yazi yazma tercih sebeplerini bir ilkokul ögretmeninin tespitiyle acıklayacagim.Söyle ki;cirkin yazi yazan ilkokul ögrencileri guzel yazi yazanlara oranla daha zeki oluyorlarmis!Burda boyle inci tanesi gibi durduguna bakmayın,yazım tamamen anlasilmaz karakteristiktedir
    1 ...
  31. 37.
  32. birkaç ay eczanede çalışılarak öğrenilebilecek yazıdır*. doktorlar için bir ekoldür. yapılmasının amacının herkesin okumasını önlemek olduğunu düşünüyorum.
    0 ...
  33. 36.
  34. herkesin okuyamıyorum dediği bense düzgün yazıdan daha düzgün okuduğum yazı türüdür. okusaydım tokdor mu olurdum acaba ? * *
    0 ...
  35. 35.
  36. doktorların encoding kullanarak oluşturdukları yazı türü. eczacılarda decoding özelliğinin doğuştan geldiği rivayet edilir.
    0 ...
  37. 34.
  38. tıp fakültelerinde reçetenin okunaklı olması konusunda özel dikkat gösterilmesi gerektiği anlatılırken *, kötü yazınca karizmatik olacağını ya da yazı ne kadar kötüyse o kadar iyi doktor olunduğunu zanneden grubun oluşturduğu anlamsız olgu.
    1 ...
  39. 33.
  40. rivayet olunur ki, doktorlar yazdıkları ilaçların ismini tam olarak bilmezlermiş ve basını yazar, dozunu yazarlar ve eczacı da diger ilaçlara bakarak neyi vermesi gerektigini az cok cıkarırmıs. bu yuzden doktorlar kotu yazı yaarlarmıs.
    ancak sahsi fikrim bunun hakikaten sacma oldugu, zira sadece receteleri degil, diger yazıları da kotu yazıyorlar.
    1 ...
  41. 32.
  42. yazılmayan bir nokta da şudur: yazımız bozuktur doğru. ancak inci gibi yazsak da tıp okumamış biri o yazıyı hakkıyla anlayamaz (eczacı ancak reçeteyi okur; hasta dosyasını ise bazen bir doktor bile anlamaz, ancak o dosyanın tutulduğu bölümün doktorları anlar!). nedeni yazının bozukluğu değil, hem özel terminoloji hem de tıpta çok mühim olan kısaltmalardır. bir dosyadaki (ve reçetedeki) çoğu şey kısaltmalarla yazılır. misal: ercp (kimse bunu endoskopik retrograd kolanjiopankreatografi diye yazmaz, yazsa da anlamazsınız), ss (bu basit, solunum sistemi), hihtsek, gaa, vs (bu bildiğin vesaire).
    sonuçta doktor yazısı dediğin sade bir kaligrafi işi değil, teknik bir mevzudur. anlamak zaten bilmeyen için beyhude bir çabadır. ama unutmayınız, bizler konuşup iletişim kurabiliyoruz!
    1 ...
  43. 31.
  44. halihazırda 5numara bozuk bi goze sahip bir eczacı adayıysanız işinizin çok zor olduğunu ve doktor arkadaşlara sevgiyle gülümsemenize * sebebiyet verecek yazı şekli.
    0 ...
  45. 30.
  46. 29.
  47. bir rivayete göre, derslerde olabildiğince hızlı not almak zorunda olan doktor adaylarının öğrencilik hayatlarında kazandıkları bir alışkanlıkmış.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük