doktor yazısı dünyanın en karmaşık yazısı değildir bundan önce eczacıların yazı çeşidi vardır. onlar bu konuda üstün oldukları için o saçma yazıyı okuyabilir.
sizlere anlatayım sayın sözlük yazarları yazımız neden kötü:
hepimizin bir el yazısı karakteristiği vardır ilkokulda oluşan. bazılarımızın inci gibidir yazısı bazılarımızın da kötüdür. kötü de olsa çok yadırganmaz. fakülteye girdiğinizde de bu özelliği devam ettirirsiniz. ancak özellikle dördüncü sınıf ve sonrasında stajların da başlamasıyla işle değişir. zira derslerde eğer ki dinliyorsanız dersi hem hocanın ağzından çıkanları yazmak, hem slayttakileri yazmak ve bunu süper hızlı yapmak zorundasınızdır. çoğu hoca ne notunu verir ne de yeterli süre bekler slaytta, dolaysıyla ister istemez bozulur yazınız. mezun olunca da bunun üzerine acil serviste bakılan yaklaşık +200 hasta eklenince ve siz en az 150 reçete yazınca hele hele bu reçetelerin büyük bir kısmı aynıysa ve otomatiğe bağlamışsanız yazınız hızlı olur ve bozulur. bazen de sabah beşte gelenin reçetesine yazdığınız da karalama olabiliyor o yorgunlukla. işin eczacı boyutunda ise şu var, her ilaç her yerden yazılamayacağı için kaşeye ve uzmanlığa bakarak okunamayan ilaçlar tahmin edilir, yine okunamazsa doktora danışılır, kafadan ilaç verilmez. yani ilaçların isimlerini bilmek hastanın işi değildir, hasta ilacını kullansın yeter, ilaç ismi eczacının işidir. ayrıca konu açılmışken de söyleyeyim minoset-tylol-theraflu-aferin-benical-vermidon-parol-tamol... hepsi aynı ilaçlar dolayısıyla aynı reçeteye sadece birisi yazılabilir, ısrar etmeyin *
tıp fakültesine girdiğimce inci gibi bir yazım vardı. halen öyledir. ne zaman çirkinleşecek diye bekledim, bekledim. sınıf 4 oldu. ben okulu bırakıyorum ama an itibariyle bile güzel. sanırım günde 80 hasta bakmaya başlayınca mecburen kötüleşecekti.
nasıl yazıldığını öğrenmeleri için tıp fakültesinde ders olduğunu düşündüren yazıdır. ayrı bi karizma yarattığı düşünülür sanırsam ama küfür yemekten başka bi sonucu yok gibi doc.
bildiğin kötü yazıdır. yazı bile denmez karalamadır.
hani üç beş yaşındaki çocuklar merak eder de kalemi alır eline karalarya bişeyler ahanda aynen öyle işte.
işin ilginç tarafı bu karalamayı çözüp doğru ilaçları veren eczanelerdir. karambole ilaç veriyorlar ve her seferinde tutuyor be kardeşim. bu nasıl bir şanstır.
bugüne kadar okunabilir bir reçete görülmemiştir. sanırım okunabilir yazsalar bu adam doktor değil gibi tepkilerden çekinme ihtimalleri de var. ama okunaklı yazmaları benim gözümde halka inen doktordur. halkçı doktorları da severim.
tanım: okunamayan yazıdır.
genelde ilaç isimlerinin ilk bir iki hecesi akılda kalır ve sonuna da bir şeyler karalanır. sonra da işte böyle doktor yazısı kötüdür diye eğlenir millet. işin iç yüzü budur beyler, uyanıklık.