Christopher Marlowe'un eseri. Halk öykülerinden ve gezgin alman tiyatrosundan esinlenen Marlowe, bilgiye ve güce sahip olmak için kendini şeytana adayan büyücüyü, güzellik kültüründen, ölüm ve cehennem karşısında umutsuzluğa düşen genç ve tutkulu bir ütopyacıya dönüştürür.
aylarca aradigim, sonunda ulastigim ve ikinci baskisina sahip oldugum kutuphanemin en degerli kitaplarindan, neo-bilimsel romandir. irfan sahinbas cevirmistir. kitap patafizikci doktor faustroll'un davranis ve gorusleri diye baslar. on ikinci gecede bahsi gecen meyhaneci neler de yapmis, tabi anlayana.
thomas mann'ı çok sevsem de okurken pek keyif alamadığım tek romanı. :(
-tanrı korkusu, tanrı’nın yarattığı doğayı ve hayatı, moral açıdan şaibeli bir alan olarak nitelemek çelişkisine düşmek pahasına, onunla uğraşmayı, yasaklı bir şeyle laubali bir şekilde içli dışlı olmak gibi değerlendirir. aslında doğanın kendisi de, büyüyü andıran gizemli oluşumlarla, müphem, değişken durumlarla, gizliden gizliye, tuhaf bir şekilde belirsizliğe işaret eden imalarla doludur ve kendini edebiye sınırlamaya yatkın olan sofu bakış açısı, bunlarla uğraşmanın, pervasızca haddini aşmak anlamına geldiğini sanmış olmalıdır.