aklını seveyim aklını dediğim zihniyettir, elleri öpülesi insanoğlu davranışıdır lakin değeri bilinmemiştir bu zihniyetin. bir havayla gavur kavgalarına sebebiyet vermiştir. şimdi artık plastik sütü bozuk tüpler vardır. özletmez mi o eski ortadan vıckırtmaları..ama nafile.. ayrıca bu zihniyet merdaneli çamaşır makinesi mantığıyla işleyen plastik bir aparatın icadına da sebep olmuştur. bi delikanlı ol içinden geleni yap di mi? yok! cık cık cık.
(bkz: diş macununu sağ alt köşesinden sıkan zihniyet)
(bkz: ben bugün bunu öğrendim)
amerikan filmlerinde kavga sebebi olduğu anlaşıldıktan sonra bizlerde de kavga sebebi olmuş kıytırık sebep. kendimden biliyorum, 15 yaşına gelene kadar bu konu hakkında en ufak kalay sekansında bulunmamıştır annem. ne zaman o melun diziyi seyretti ondan sonra diş macunu sıkarken başımda beklemeye başladı zangoç gibi.
tüpün artık plastikten yapılması, sıkıldıktan sonra eski halini alabilecek kadar akıllı olması bile değiştirmedi bakış açısını.
diş macununu sağ alt köşesinden sıkan zihniyet kadar ayıplanması gereken zihniyettir. yazıktır, ayıptır, günahtır. falakaya yatırılmalıdır. hatta taşlanmalıdır.
rahat insanların sahip olduğu zihniyettir.. önünde sonunda bu yalnızca dişmacunudur, neresinden sıktığımızın ne önemi vardır diye düşünen, ancak tüpün içinden macun çıkmadığında kasıp ucundan başına doğru sıkıp son kalanı da çıkartırım diye düşünen takdir edilesi kişilerdir..
bizimkiler dizisinde erdal özyağcılar'ın "oğlum kaç kere dicem şu diş macununun ortasından sıkma diye" şeklinde sürekli isyan ettiğini duyduğumuz olay.
aklım sıra dişini fırçalayacak olan, artistlik bir edayla macunu eline alan ve tam ortasın coort diye sıkıp daha sonra macun bitmeye yakın kaldıgında ucunu sıktığı anda "yine mi bitti bu yaaa" diye haykıran, halbuki daha önceki sıkışlarında ortasına bastığı için macunun yarısının dibine çöktüğünü bilemeyen zihniyettir, ismaildir, yekadır.