genellikle tahriş edici yarı sıvı diş temizleyici macun. genel olarak tükürükle birleşince benim gibi ağzını kapatarak diş fırçalayamayan insanların üzerine damlamak görevini üstlenirler. ikinci amacı da dişi temizlemek korumaktır.
dikkatli kullanılmadığında kıyafetlerde çitelemekle geçmeyecek lekeler bırakan, yosundan yapılan diş ve ağız temizleme malzemesi. ağız kokusunu giderdiği için kişinin özgüvenini iki katına çıkarma özelliği vardır.
Küçüklüğümden beri o tüpün içinden nasıl öyle üç beş çizgili çıktığını anlayamadığım diş şeysi. Niye o kadar dert oldu bana o ayrı konu ama çok diş macununu ortasından kesip heba etmişliğim vardır sözlük.
askerde arkadaşımıza şaka yapmıştık.. züküne sürüp osbir çekince çok daha faydalı oluyor ayrıca boyunu uzatıyor şeklinde... çocuğu gece acile kaldırdılar netekim.. mentollü mentollü nasıl yanmış biliyomusunuz.. abbaavvv..
reklamlarıyla ''sür sür ye'' felsefesini benimsetmeye çalışan, mucizevi işler başaracakmış gibi lanse edilen diş fırçasıyla birlikte anılan ikili. oysa ki dişler küçük şeylerle de mutlu olur. nohut büyüklüğü yeterlidir, yeter ki fırçalayın.
ne zaman dişlerimi fırçalamaya kalksam yapar yine yapacağını. artık nasıl sinir olduysam canlı olduğunu düşünmeye başladım. pis pis sırıttığını bile düşündüm tüpün içinde.
nesine mi sinir oluyorum ? dişlerimi fırçalarken küçük küçük parçalar düşüp lavaboya yapışmıyor mu işte ona. yapışma, suyla beraber akıp gitsene!! yok ama illaki oraya yapışacak delirtecek beni onu istiyor. karbonatlı, elmalı, naneli, misvaklı, ultramega beyazlatıcı özellikli, tartarın ezeli düşmanı, diş etinin dostu, diş minesinin kankası gibi bi sürü çeşidi var. yapsana lavaboya yapışmayanlısını.
köpüğü lanettir. üstünüze başınıza bi bulaştı mı silmeye kalkmak aptalcadır. lekeyle uğraşmak yerine söz konusu giysiyi çıkarıp çamaşır sepetine atmak, akıl sağlığı açısından bu durumda yapılacak en faydalı şeydir.
dis fircalarken kullanilan, cabucak bitiveren maddedir. kullanmadan once agzinizi suyla calkalamaniz tavsiye edilir, daha da bir fosur fosur oluyor, iyice temizliyor disleri.
bir iki yerde rastladıgıma gore kemik bile kırabilecek nesne imiş, ne mantıgı vardır henuz cozemedim ama tum macun kemigin bulundugu bir bolgeye boca edilip sargı ile sıkıca sarılınca,üzerinden belli bir zaman geçmesi beklenip açıldıgı vakit sertçe bir darbe ile kemik kırılabiliyormuş. emin olmak için çok araştırdım ancak boyle bir şeyin olacagı ihtimaline pek inanasım da gelmediginden sozlukcu arkadaslara da danısmak istiyorum. nedir bu olayın aslı ey uuserlar? (bkz: entry'de uuserlera soru ekolü)
kardeşi diş fırçasıyla iş birliği yaparak dişleri "içerdiği formülle" temizleyen kimyasal maddedir.
diş macunu olarak kabul edilen ilk madde mısırlılar tarafından yapıldı ve tuz, karabiber, öğütülmüş nane yaprağı, sülün çiçeği içeriyordu. eski romalılar diş macunu yapımında diğerlerinden farklı olarak idrar kullanıyordu. 18. yüz yıl amerikasında yapılan diş macununda ise yanmış ekmek kırıntısının yanında tarçın ve öğütülmüş bitkiler bulunuyordu. şimdiki diş macunları ise florid gibi kimyasal maddeler içeriyor.
diş yüzeylerini temizlemek için diş fırçasına sürülerek uygunalan ve icerinsinde;abrazivler ,sürfaktanlar,hümaktanlar,tatlandırıcılar,renklendiriciler,terapötikler bulunan maddelerdir.
eskiden bir iki çeşidi bulunurken şimdi hiper marketlerde envai çeşit diş macunu bulmak mümkündür, diş macunları sıra sıra raflarda sergilenmektedir. aralarından bir tanesini seçmek zor hale gelmiştir, diş macunu bölmesinde sanki kitap seçer gibi kutu üzerindeki yazıları okuyan, ürünü
eline alan eviren çeviren, karar vermeye çalışan insanları görmek mümkündür.