eğer doğru bir şekilde uygulanırsa diş hekimliği fakültelerinde büyük torpillerin önüne geçilebilir.
ayrıca facebook üzerinden bana gelen bir mesajı aynen aktarıyorum:
--spoiler--
6-7 Mayıs 2009'da gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Kurulu toplantısında, oylamaya katılan kurul üyelerinin oy çokluğuyla dişhekimliğinin 6 ana dalında uzmanlık kabul edildiği belirtildi. Bu karara göre DUS resmileşmiş oldu. Bu kararın adil olduğunu düşünmekte ve sevinçle karşılamaktayız. Ancak TDB ve ADO web sayfasında ve basında karara karşı olduklarını belirtti ve gerekirse yasal yollara başvurulacağını (ADO) bildirdi. Hepimizin bildiği gibi dişhekimliğinde uzmanlık; yıllardır süregelen, çözülemeyen ve dişhekimliği mesleğinin gelişimini ve seviye kazanmasını engelleyen, ayrıca dişhekimlerin statü ve özlükhaklarının belirlenmesine de engel olan bir konu oldu. TDB ve ADO'nun olumsuz tavrına karşı, kararın olumlu sonuçlanmasında çok büyük emek ve etkileri olan Sağlık Bakanlığınca belirlemiş Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyelerine teşekkür mailleri göndermemiz gerekmektedir.Ek'te teşekkür metni ve gönderilmesi gereken kişilerin listesi var. Bu e-maili gerekli kişilere gönderdikten sonra tanıdığınız tüm dişhekimi arkadaşlara ve diş hekimliği öğrencilerine iletirseniz çok memnun olacağız.
--spoiler--
dus :diş hekimleri için uzmanlık sınavı. 2011'den itibaren yapılması planlanan, diş hekimliği fakültesi mezunlarının gireceği sınavdır. torpille adam alan diş hekimliği fakültelerinin öğretim üyesi bebelerinin yandığının resmidir.
uzun yıllardır geleceği söylenen ancak gelişi bu döneme nasip olan sınav. kısaca dus olarak da anılır. diş hekimliği fakültesi mezunları 8 ayrı branşta uzmanlaşabilmek için bu sınava gireceklerdir. henüz ilk sınav yapılmamıştır. sınav tarihleri muhtemelen tus ile paralellik gösterecektir. 1 yıl içerisinde yalnızca 400 kişinin alınabileceği söylentisi kulaktan kulağa yayılarak diş hekimliği fakültesi mezunlarını endişe sevk etmiştir.