diş hekimliği okuyacaklara tavsiyeler

entry10 galeri0
    10.
  1. kelimenin tam anlamıyla "hayvanlar gibi" çalışacağınızı bilin. ilk iki yıl preklinik, sonraki üç yıl klinik ve yılda yirmiye yakın teorik ders alacaksınız ve bunları idare edebilmek için özel hayatınızdan tavizler verecek, uykusuzluk ve yorgunluk yaşam şekliniz haline gelecek. rahat rahat üniversite okuyan arkadaşlarınızı görünce çılgınlar gibi kıskanacaksınız. maddi manevi çöküntü yaşayacak, çok kez bırakıp gitmeyi düşüneceksiniz.

    alçı, mum, akrilik, su, tükürük, kan, gürültü; bunlara alışın çünkü hayatınızın çok büyük bir kısmını kaplayacaklar. iğrenmeyi bırakın, yeri gelecek ölçü aldığınız hasta avucunuza kusacak*, yeri gelecek bir damardan yüzünüze kan fışkıracak*, belki de hayatında hiç diş fırçası kullanmamış hastalarınız olacak*. bunlara alışmak zorundasınız.

    uzun süren sınav dönemleri*, her sınav dönemi çalışılacak yüzlerce sayfa, sınavlara girebilmek için bitirilmesi gereken stajlar her zaman stres kaynağınız olacak.

    sevgilinizden, ailenizden çok hastalarınızla, teknisyenlerle konuşacaksınız, çoğunuzun gece yarısı arayacak hastaları olacak. türkiye'de çok insanın psikolojisinin bozuk olduğunu varsayarsak hastalarınızın problemlerini dinleyeceksiniz, sormasanız dahi onlar zaten anlatacaklar.

    ancak şöyle bir durum da var ki bir hastayı tedavi edip iyileştirdiğiniz zaman duyduğunuz huzur dünyalara bedel, hastanın içten bir teşekkürüyle tüm bu zorlukları unutup "iyi ki bu mesleği seçmişim" diyeceksiniz.

    özetle sevmiyorsanız, sırf puanınız yettiği için bu bölüme girdiyseniz bu okul bitmez; seviyorsanız da ite kaka biter çok umutlanmayın.
    2 ...
  2. 9.
  3. wellcome to hell. yeah. nihahahahahah!!!!!!
    2 ...
  4. 8.
  5. Verilmemesi gereken tavsiyelerdir. Vermeyin amina koyim daha baslamadan bıktırmayin.
    7 ...
  6. 7.
  7. ilk senenin derslerinde protez, biyofizik ve biyokimya zorlayıcıdır genel olarak, finaller özellikle bütün bir yıldan sorumlu olduğun için zor geçer, çalışma disiplini gerektirir. mikro motor, sabundan diş modelajı yapabilmek için spatüller, fantom çene ve diş aldırırlar genel olarak aşırı masraflı değildir en fazla mikro motora 300 400 lira verirsin. Birinci yılı tamamlamış biri olarak izlenimlerim bunlar. pratik derslere ekstra özen gösterin, sınavlara en az 3 hafta önceden çalışın, en önemlisi sabırlı olun çünkü bu sabrı asistanlar ve hocalar fazlasıyla zorluyor.
    1 ...
  8. 6.
  9. sayın diş hekimi adaylarımız! kendinizi tıp okuyanlardan altta görmenize hiç gerek yok. yarın öbür gün siz iki çene ameliyatı yapıp, bir tel takmak suretiyle onlardan binlerce lira daha fazla kazanacaksınız. " Hııı tıp gelmedi mi? Ayselin oğlu Berkecan tıpı kazanmış " diyip ağzını büzen dedikoducu teyzelerimizi saygı ve minnetle karşılayıp para içerisinde yüzeceğiniz bol köprülü, dolgulu günlerinizi hayal edin.
    1 ...
  10. 5.
  11. Bu kadar yakışıklı olup hastalarınızın canını yakmayın .
    1 ...
  12. 4.
  13. kapının onunde ağlayan çocukları bir kova yardımıyla imha edin.
    0 ...
  14. 3.
  15. 5 yıllık eğitim süresi boyunca malzeme ve stajlara küçük bir servet ödemeye hazır olun.

    Staj süresince bazı malzemelerin (%70 kadar) kendi cebinizden ödeyeceğinizi duyunca şaşırmayın.

    Pratik ders hocalarin ve asistanlarının keyfi uygulamalarina alışın.

    Sınav tarihlerinin diğer fakültelerden farklı ve uzun olduğuna alışın.
    1 ...
  16. 2.
  17. Madem okuyon ,bari ingilizcesini okuma.
    nerden mi biliyorum?
    1 ...
  18. 1.
  19. diş hekimliği okuyacak ya da okumakta olanlara yapılacak tavsiyelerdir.

    1-ilk 3 sene temel bilimler ağırlıklı olacak. biyokimya, mikro, histo, embriyo, biyofizik, organik kimya, fizyoloji, tıbbi biyoloji göreceksiniz bunlara günü gününe çalışmazsanız 3-4 ay birikir sonra üzülürsünüz.
    2-protez göreceksin ilk başta sabunla falan başlar sonra total diş dizimi kroşe bükümü vs gelir. malzemenizi düzgün alın. 3000 tl kadar tutar malzemeler.
    3-sonra endo ve tedavi işin içine girer bunlar zevklidir.
    4-sonraki 2 sene staj oraya daha var şimdilik bunlarla idare edin.

    sonuç olarak; ilk 5 sene rahat geçmez sonraki 1 senede uzmanlık için çalışırsın, uzmanlığa girincede yeterlilik falan derken ilk 10 sene pek rahat geçmiyor ama sonra da rahat değilsin. adsm ye falan girersen günde 50 hasta bakarsın ama yinede yaranamazsın insanlara. yani ilk 40 sene pek iyi geçmiyor. sonra da bel boyun ve elinde sorunlar olur yani ilk 70 sene pek rahat geçmez. sonra rahatsın ölünce.

    bütün bunları yaşarsın sonra birisi gelir "dolgu çok pahalı yeaaaaa" hedelemelerine girer kafayı yersin.

    edit: dişçi işçi ne istiyorsanız diyebilirsiniz.
    7 ...
© 2025 uludağ sözlük