stresten parazite, sindirim sistemi sorunlarından psikolojik rahatsızlıklara kadar bir çok etken sebep olabilir.
tez elden tedavisine bakılmalıdır.
ilerleyen süreçte ciddi zararlar verebilmektedir.
şiddetli olduğu takdirde diş çatlamalarına yol açan sorundur. gece uyanıyorum ağzımı açık bırakıyımm diyorum yok olmuyo neyin stresiyse bu kadar bilemedim...
Bruksizmin (diş gıcırdatması) oluş nedenleri hakkında çeşitli görüşler vardır. Bazı araştırmacılar buruksizmin dişler arasındaki kapanış ilişkisinin bozulmasından kaynaklandığını, bazıları santral sinir sistemindeki bir hastalığın neden olduğunu bazı araştırmacılar da bu iki nedeni de kapsayan çok yönlü bir problem olduğunu ileri sürmektedirler.
Duygusal stresler (Herkes stresin bruksizmin nedenleri arasında en önemli faktör olduğu konusunda fikir birliği içerisindedir. Vücudumuzda stres belirtilerini ilk olarak gördüğümüz yer ağız dokularıdır. Stres bruksizmin hem oluş nedeni hem de olayın şiddetini artıran en önemli faktör olarak belirlenmiştir.)
Aşırı sinirli, hassas, titiz bir yapıya sahip olmak
Malokluzyon (dişlerin diziliş ve sıralanışındaki bozukluklar)
--alıntı-- *
yanınızda uyuyan biri yapıyorsa bunu uykunuzun içine eden ve sizi gecenin bu saatinde entry girmeye zorlayan olaydır. Üstelik yarın sabahın köründe okula gitmek için kalkacaksanız sinir bozucudur. Acaip bir ses çıkar dişlerden kırılacak sanarsınız, istense o ses çıkmaz.
bir zamanlar geceleri başıma gelen bir durumdur. Allah başa vermesin. insanın kendisini ve çevresindekileri çileden çıkartır. Ağıza plastik dişlik takılıp yatılması halinde sorunun geçici olarak çözülebildiği bir durumdur. Ancak gerçek nedenin psikolojik olduğu söylenmektedir.
3. sayfalara manşet olmaya sebep olabilecek kadar insanı sinir eden olay. ** horlamadan bin kat fazla rahatsız edebilir. tedavi yoluna gidilmeli yoksa bu dertten muzdarip olanlar hayatlarının büyük bölümünde yalnız yatmak zorunda kalabilirler.