stratejik önemi haiz kişisel bakım eşyası. eğer biri dış fırçasını gayet pişkince banyonuza sizinkinin yanına koyuverirse, hiç sormadan üstelik; işler sizden yana gitmiyor demektir.
pazarlama hileleriyle süslenerek abartılı ve sazan avı kıvamındaki reklamlarla çokça gözümüze sokulan ürünlerden. neymiş efendim bilmem kaç açıdan temizliyormuş, esnekmiş, oynar başlıklı, çapraz kıllıymış, daha çok beyazlatıyormuş, diş doktorları öneriyormuş, daha iyisiymiş falan filan. hepsi aynı şey aşağı-yukarı. tüketicinin cebindeki parayı daha çok nasıl vakumlarız diye atmadıkları takla kalmıyor bunların.
gerçekten dişinizi temizlemek istiyorsanız o pahalı fırçaların yerine normal bir fırça ve diş ipi kullanın derim.
diş fırçası çoğu evde bulunmayan bir nesne. evinde olan ise en az 10 yıl kullanıyor. normal ömrü sık kullanırsan 3 ay fakat çoğu evdeki insanlar diş fırçası olsa bile ağzına bile sürmüyor.
süs eşyası gibi banyoda bekliyor doktorların tavsiyesi günde en az 3 sefer fırçalayın diyor. dikkat edilirse dünyada en fazla diş çürüme olayları türkiye de oluyor. 20 yaşında bir çok gencin en az 5 dişi yok. neden küçük çocukluğunda diş fırçalama alışkanlığı olmadığı için. bu yüzden çocuk büyüyünce dişlerini fırçalamıyor.
o değilde bazen tvde görüyorum dizi oyuncusu dişleri sap sarı ulan o kadar paran var dişlerini fırçalmıyorsan bari gitte bi klinikte beyazlattır allah için göz zevikimiz için ulan. nerden nereye getirdim lan konuyu, çüş bana.
bunların niye kullan at versiyonlari yok anlamıyorum. Halbuki misafirliklerde filan çok gerekli olabilir. Her yere de firca götürülemez ki. Bi girişimcinin bunu düşünmesi gerek.