Yediklerinize dikkat edin. Mide barsak ve sindirim sistemiyle alakalı bir durum olabilir. Çok kuru gıdalar, tost sandviç soğanlı sarmısaklı acı ekşi turşu baharatlı yemekleri azaltın. Sulu yemekler, meyve, sebze, hoşaf, salata, çorba, balık v.b. tarzı yemeklere ağırlık verin. içki kahve ülseri tetikler. ülser ve gastrit ağız kokusu yapar. Sabah kalkınca, Yemekten önce bir bardak su için. Gün içinde de bol bol su için. Su hayattır. Suyu ılık ve yavaş yavaş için. Bu mideye kalbe damarlara karaciğere ve böbreklere çok faydalıdır.
bol bol su içmediğinizi işaret eden durumdur. bol bol su içmeniz gerekir yani. tabii sadece bununla da sınırlı değil. diş etleri temizliğine dikkat çekmeniz lazım. yalnızca dişlere iki fırça çekip, diş etlerine baktırmadan temizlik beklemek, arabanın dışını yıkayıp, iç motor yağ vs kısmına hiç bakıtmamaya benzer.
Dostum bir tavsiyem var nacizane
1-diş ipi kullan üst alt öğütücü dişlerine doğru ne kadar arkalara doğru gide bilirsen
2-iyi bir diş macunu en az bir dakika fırçala
3-dilinide fırçala hemen macunu tükürme beklet
4- listenin agız suyu beyaz kutuludan kullanın bir kaç dakika onunla fırçalayın
Güzel nefesler..
ilerlemiş kanser türlerinde, mesela akciğer kanserinde meydana gelir. Eskilerin için çürümüş lafı boşuna değil, kanserin tahrip ettiği organlar kötü gazlar salarlar. Örneğin Akciğer kanserli hastaların nefeslerinde 103 farklı gaz tespit edilmiştir.
gargara ve fırçalamaya rağmen bi sorun varsa, ek olarak sık sık yoğurt tüketilebilir, yoğurt iyi gelir. sorun midede gibi görünüyosa, taze maydanoz iyice rengi çıkana kadar kaynatılıp suyu içilir. midede ki bakterilere çözüm olur. bir nevi doğal antibiyotiktir.
Diş fırçalamaya rağmen ağız kokabilir hatta ve hatta dişler de çürüyebilir. Biz, dişlerimizi fırçaladığımızı zannederken aslında sadece üstünkörü bir temizlik hissi oluşturmakla yetiniyoruz. Diş fırçalamak yetmez, diş fırçalama işini 'doğru yapmak' gerekir.
1- diş taşları temizletilmeli. Böylece diş eti çekilmesi ve olası diş kaybı önlenir.
2- çürük diş kökü. Bunlar koku yapar, ağzınızda varsa gidin çektirin.
3- çürük diş. Kokudan önce dişi kaybetmemek için acilen hekime gidin. Çürüğüne göre dolgu ya da kanal tedavisine hemen başlasın. Erken giderseniz dolgu ile kurtulursunuz.
Bundan 2 sene önce bir diş ağrısının başladığını hissedip hekime gitmiştim. Çürük dedi, dolgu yapılacaktı. Hep erteledim, öteledim, o dişi kullanmamaya başladım, 1 yıldan uzun bir süre diş hekimine gitmedim. Sonuç? Kanal tedavisi yapıldı, hem de 2 kere. ilkinden 15 gün sonra tekrar ağrılar başladı, kanallar söküldü, 1 ay ilaç tedavisi yapıldı. 5 kere sırf bu muayene için hekime gittim. Ardından yeniden kanal yapılırken kanal yolumda eğe kırıldı, çıkaramadıkları için de kaldı orada. 6 aydan 6 aya bunun için kontrole gidiyorum.
Diş gerçekten erken hareket edilmesi gereken bir şey. Korkusu olanlara da sesleneyim; böyle 50 sefer gittiğimi rahat rahat anlattığıma bakmayın, her seferinde randevudan en az yarım saat-1 saat erkenden gidip, doktorun kapısının karşısında oturarak sakinleşmeye ve kendimi hazırlamaya çalışan adamım. Hatta kimse yoksa doktor çağırır, yine de rahatlamak istediğimi söyleyip randevu saatime kadar girmem. Ama yine de yukarıdaki saydığım bu işlemler can yakmıyor, şahit oldum. Sadece hiç diş çektirmediğim için onu bilmiyorum, yorum yapamıyorum ama diş taşı ve kanal tedavisi dayanılabilecek işlemler.