diş eti şişmesi

entry47 galeri0
    47.
  1. Çok korkunç bir durum hele de diş kaybediliyorsa acilen uzman bir doktora gidilmeli. Maalesef bu hastalık genetik de olabiliyor.
    0 ...
  2. 46.
  3. çok şişkin olmaması durumunda bölgeye dille baskı yaparak kısa sürede kurtulunabilir.
    1 ...
  4. 45.
  5. Dişin içinde altın, elmas çıksa yine sıkıntı yaratır aq. Diş öyle bişey.
    1 ...
  6. 44.
  7. Temizlik zahmetlisi kişi olmakdan oluyor.
    0 ...
  8. 43.
  9. andorex adlı ilaçla anında üstesinden gelinecek durumdur. ücretsiz bigildir. evet...
    0 ...
  10. 42.
  11. iğrenç bir durumdur, çok yaşamıştım bu durumu. genelde şişik olan yere parmağımla sertçe bastırır ve dişlerin arasından hafif hafif kan çıkması sonucu ağrının giderek artmasıyla devam ederdi. tabi bu dediğim şey seneler öncesiydi. ağrıyan dişlerim ya dolgu olmuştu ya da bir tedavi sonucu düzelmişti. aşırı bir ağrı varsa ''arveles'' öneririm. ağrıyı kısa sürede keser. ama etkisi geçince tekrar ağrıyabilir.
    0 ...
  12. 41.
  13. tuzlu sular ya da sirkeler derman değildir. boşuna asidik şeyler ile ağzınızı haşat etmeyin. muhtemelen apse ve ihtihaptır. gidin bir doktora alın antibiyotiği. öyle kocakarı yöntemleri her zaman işe yaramaz. onu olmadan önce yapacaksan yap.
    3 ...
  14. 40.
  15. iki ay önce yaşadığım olay. hemen başlangıcında aile hekimime gittim giderek kötü olduğunu söyledim. bana balgam söktürücü yazıp gönderdi. ardından çok kötüleşti durumum. dişlerim resmen şişen dis etlerimin arasında kayboldu. hiç bir şey cigneyemedim.

    ağız ve diş sağlığı merkezinden epeyce geç bir tarihe randevu alabildım. durumum feci kotulesmisti.

    dişlerime iyi bakarım, uzun uzun fircalarim. dis ipi ve ara yüz fırçasını kullanmayi ihmal etmem, pilli firca kullanıyorum.

    evde antibiyotik vardı, çok eskiden kalma. prospektusunu okudum kullanılacak yerler arasında diş eti iltihaplanması da vardı kullandım ve duzeldim. bu yaptığım sadece çaresizliktendi.

    burada olup bu satırları okuyan doktorlardan özür diliyorum ve bu yaptığım şeyi kimseye tavsiye etmiyorum.

    benim o durumumu gecistiren aile hekimimi hiç affetmeyecegim. ülkemde işini düzgün yapan insanlarin çoğalmasını diliyorum sadece.
    0 ...
  16. 39.
  17. Diş eti ve damak şişmesine ne iyi gelir, bilen var mı? Şap sür diyen var, nane çiğne diyen var ama doktora gitmeden bi çözüm lazım bana acilen. Profesyonel ve makul önerilerde bulunabilecek insanlara duyurulur.
    0 ...
  18. 38.
  19. Doğru (dişlerin üç yüzeyini de içerecek şekilde) ve günde 2 kere (biri mutlaka son yemekten sonra olmak üzere) diş fırçalama ile önlenebilecek /birkaç gün içinde iyileşmesi sağlanabilecek durumdur. Ağrılı olabilir

    Ben telaşlanmıştım ama iyileşiyor merak etmeyin
    1 ...
  20. 37.
  21. çizilme, iltihaplanma ve daha niceleri sonucu oluşan ağız yarası.

    tuzlu suyla gargara yapılınca geçer. diş fırçanızı değiştirmeniz de önerilir. daha ciddi durumlar için lütfen doktorunuza başvurunuz.
    3 ...
  22. 36.
  23. Acınızı anlıyorum zamanında çok çekmiştim.
    1 ...
  24. 35.
  25. 1 hafta önce arka dişimin ağız içine bakan kısmı kırıldı.

    o kırık kısımdan şişmiş diş eti içeriye doğru girdi. aşırı bir ağrı var. bu işin ihtisasını yapana dişimin fotoğrafını atıp napmam gerektiğini sormak isterdim.

    10 yildir duzenli olarak dis fircalarim. lanet olasi sey beni nasil buldu ki diyorum. anlayan birileri buralardayim dese mutlu eder cidden.
    0 ...
  26. 34.
  27. dişler iyice fırçalanıp, varsa yeşil renkli sprey "tantum verde" sıkılır şişen yere. yoksa, sirkeli suyla gargara yapılır.
    0 ...
  28. 33.
  29. tuzlu suyla gargara yapılınca rahatlayan sıkıntı.
    0 ...
  30. 32.
  31. insanı sinir eden , bütün keyfinizi kaçıran bir ağrıya sebep olandır. diş ağrısı desen değil. muhtemelen iltihaplanmadan kaynaklanıyor. dişçiye mi gitsem kendi kendime antibiyotiğe mi başlasam bilemedim. gün geçtikçe daha da ağrıyor. *
    2 ...
  32. 31.
  33. Diş eti çekilmesinden olabilir. Öyleyse paradontax ile kolayca çözülür.
    1 ...
  34. 30.
  35. içerde karnaval yapan bakterilerin ortaya çıkardığı pisliklerden oluşmaktadır.

    bakteriler her türlü fuhuş, alkol tüketimi, uyuşturucu kullanımı gibi illegal faaliyetlerinden doğan türlü türlü atıkları diş etinde depolar, apse oluşur.

    sağlam antibiyotik kullanımı gerekir.
    4 ...
  36. 29.
  37. En iyi antibiyotiği ve kaç günde geçirdiği merak edilen hastalık.
    3 ...
  38. 28.
  39. çok sigara içmekten de olandır.
    0 ...
  40. 27.
  41. tüm enflamasyonlar gibi dişeti iltihabının da 5 belirtisi vardır:
    1- Şişlik.
    2- Kızarıklık.
    3- Kolay kanama.
    4- Isı artışı.
    5- Fonksiyon kaybı.

    dişeti iltihabı, yani gingivitisin belirtilerinden biri de dişeti şişmesidir.

    (bkz: gingivitis)

    bir diş hekimine gitmeden yapılacak diğer her şey sadece geçici bir rahatlatma aracıdır. çoğu zaman enfeksiyon etkeni bakteri plağıdır ve o plağın diş yüzeyinden mekanik olarak uzaklaştırılması gerekir (subgingival küretaj, scaling & root planning).

    dişlerin değerini anlamak için onları kaybetmeyi beklemeyin, mutlaka bir diş hekimine görünün. korkmayın çok iyi insanlarız. *
    0 ...
  42. 26.
  43. tırnak koparmak, bunun yanında kalem falan ağıza almak gibi sebeplerden de kaynaklı olabilir. yani pis ağızlı insan işinden öte, dış etkenler ve bakterilerin bir şekilde ağıza sirayet etmesi sonucu meydana gelir bu çoğunlukla.

    çözüme gelirsek soft bir diş fırçasıyla günde 5-6 kere diş fırçalamak, her seferinde andorex denilen gargarayı kullanarak ağzı temiz tutmaya çalışmak, hatta ılık su ve tuzla klasik bir başka gargara yöntemini kullanmak tavsiye edilebilir.

    antibiyotikten falan ziyade bakterilerden kaynaklıysa bu durum yazdığım şekilde mücadele daha mantıklı. bir de düzgün diş fırçalamak lazım. fırçalıyor gibi yapmakla fırçalamak ayrı şeyler.
    1 ...
  44. 25.
  45. 20 lik dişin çıkacak yer bulamaması sonucu isyanıda sebep olabilir, acilen hekime başvurulması gereklidir, dişlerinizi kaybetmenize neden olabilir.
    0 ...
  46. 24.
  47. Hekime başvurulması gerekir. Sonucu dişlerin dökülmesine kadar gider.
    0 ...
  48. 23.
  49. Enfeksiyon kaynaklı acı verici durumdur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük