bunun doktorunu bulmak ölüm ''amına koyayım''. ağız diş sağlık merkezine giderim, üniversiteye yönlendirir. üniversiteye giderim eylül ayına sıra verir. düşman başına vermesin özetle. bunun hastası olmayın derim.
içerde karnaval yapan bakterilerin ortaya çıkardığı pisliklerden oluşmaktadır.
bakteriler her türlü fuhuş, alkol tüketimi, uyuşturucu kullanımı gibi illegal faaliyetlerinden doğan türlü türlü atıkları diş etinde depolar, apse oluşur.
tuzlu sular ya da sirkeler derman değildir. boşuna asidik şeyler ile ağzınızı haşat etmeyin. muhtemelen apse ve ihtihaptır. gidin bir doktora alın antibiyotiği. öyle kocakarı yöntemleri her zaman işe yaramaz. onu olmadan önce yapacaksan yap.
insanı sinir eden , bütün keyfinizi kaçıran bir ağrıya sebep olandır. diş ağrısı desen değil. muhtemelen iltihaplanmadan kaynaklanıyor. dişçiye mi gitsem kendi kendime antibiyotiğe mi başlasam bilemedim. gün geçtikçe daha da ağrıyor. *
diş ağrısı yoksa apse olmayabilir, en basitiyle diş etiniz şiş ve dişlerinizi fırçalarken diş etleriniz de kanıyorsa dişlerinizi iyi temizlemediğiniz anlamına gelebilir. Buyüzden aman diş etim şiş aman diş etlerim kanıyor diye düşünüp diş temizliğinizi yüzeysel yapmayın, dişlerinizi nekadar iyi fırçalarsanız kanama ve şişlik okadar çabuk geçecektir. Ayrıca diş eti şişmesi diş eti hastalıklarınında habercisi olabilir, bunun için mutlaka bir doktora görünmelisiniz yoksa diş eti hastalığı sonucu diş eti çekilmesiyle karşılaşabilir iğrenç bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Diş eti kızarıklığı ve şişmesi için özel diş macunu kullanmalısınız ayrıca buzlu suyla veya tuzlu suyla sabah akşam ağzınızı çalkalamakta diş etlerinize iyi gelecektir.
Not:diş hekimi değilim
mikroplanmadan ötürü diş etlerinde meydana gelen şişmedir. şişiğin boyutuna göre ağrı bütün ağızda hatta dişlerde hissedilir. dişim ağrıyor diye dişçiye gitmekten ziyade, vakit kaybetmeden antibiyotik kullanılmalıdır.
gingiva hiperplazisi denen bu durumun bir çok nedeni olabilir. fenitoin, siklosporin, nifedipin denen ilaçların kullanımı.
rejyonel enterit, diyabet, lökosit hastalıkları, skorbüt, gebelik vb.