dizüstü edebiyatı

entry19 galeri1
    19.
  1. Laptopta yazılanlara mı bu ismi veriyorlar acaba?
    Sene olmuş 2016 edebiyat mı kalmış amk yani..
    Bir de bu var..
    Kabul görmüş bazı kalıplara ille de girmek zorunda değil mi bazıları?
    Hiç inanmasa, sevmese bile..
    Çünkü birileri kutsuyor..
    0 ...
  2. 18.
  3. gerçekten takdir ettiğim yarrak gibi edebiyat. yazanların yaşı 17, okuyanların yaşı 14.
    3 ...
  4. 17.
  5. böyle bir jargon varmış. ben bugün tanıştım. bugüne kadar bilmiyordum. " ben bunu nasıl bilmem yahu " demedim kendime, hatta sevindim bilmediğim için.

    bu ne lan ? konuyu araştırdıktan sonra ürperdim resmen. tehlikenin farkında mısınız ?

    alt sınır 11-12 yaş ve üst sınır 20-21 yaş arasında değişen okur kitlesine sahip edebiyat türü. bu tür kitapların yazarları( bunlar normalde tivitci, tumblr falan takılan tipler) en fazla kendi köşelerinde blog yazabilir. bunları okuyan veletlerde her daim kendi büyük (!) dünyasında melankolik takılan, süper yerine" süfer " yazan insan ziyanlıklarıdır.

    ayrıca harika bir para kazanma kanalı. bilmem kaç bin takip manyağını ağına düşürdükten sonra " heey alın size yeni kitabım " deyip küçük çocukların paralarını almaya utanmıyor musunuz lan ?

    - yoo niye utansınlar kiii biss çoq eyleniyoss

    aşk çok güzel ihi.
    0 ...
  6. 16.
  7. Bir Cemal Süreya bir Sabahattin Ali varken edebiyat diyemeyeceğimdir. Ancak yazarlarının üslupları itibariyle boş vakitlerde değerlendirilebilecektir. Favorim Şişman Kız'ın Popom olmadan asla'sıdır. Tabii Pucca'yı da pas geçmemek lazım. Ancak tekrar söylüyorum edebi bir arayışa girmeyin okurken.
    2 ...
  8. 15.
  9. 20 yaş altına hitap eden edebiyattır, öyle ki bu serinin kitaplarını okuyan insanlar (akıcı olması ve hemen bitmesi dolayısıyla) çok kitap okuyorum yea triplerinde takılırlar.
    3 ...
  10. 14.
  11. bilgi toplumunda teknolojik materyallerin kullanıma girmesiyle, el yazısının yazınsal hayatımızdan, edebiyatın da içini boşaltarak çıkmaya başladığı edebiyat türüdür!
    edebiyatın popülist bir yaklaşımın çekim kuvvetine girmesi "estetik ve ahenk" gibi olmazsa olmaz kavramların edebi eserlerden koşarak uzaklaşmasına sebebiyet vermiştir.
    kuşkusuz bu deformasyona direnip kalitesini çığlık çığlığa haykıran eserler de bulmak pek tabii mümkün!
    gelecek yüz yıllarda edebiyat literatürüne kaynaklık edecek eserlerin basılı değil de, elektronik data ortamlarında stoklanıyor olması; ve sosyal medya gibi bir mecranın da bu teşekkülün bir parçası olması edebiyatımızın karşı karşıya olduğu dezavantajı ve tehlikeyi gözler önüne sermektedir!
    her ne kadar sosyal medya mecralarının edebi yönü tartışmaya açık olsa da, yeni jenerasyon tarafından dizimizin üstü ile belimizin altındaki bölgeye itelenmeye çalışılan "edebiyat" acil yardım çığlıkları atmaktadır!
    en basiti biraz kalbur üstü niteleyebileceğimiz sözlük ve blog yazıların da bile başta "amk, a.q" gibi küfür ve argo sözcüklerin fütursuzca kullanılıyor olması konuyu özetlemesi bakımından yeterli olabileceği kanaatindeyim!
    0 ...
  12. 13.
  13. Artık yazarlık şuan ki eskilerde kilitli. insanlar öyle hazıra konmaya alıştılar ki anı günlük türünde bir kitabın edebsizce boş konulardan bahetmesi hoşumuza gidiyor. insanlar kendileri gibi düşünen bir yazar arıyor ve buluyorda çok satan artık edebi zenginliğin onune geçmiş bir durumda.
    0 ...
  14. 12.
  15. açıkça ve alenen bu gece şu saat itibari ile savaş başlattığım bir garip türdür.
    -yıllar sonra tarihsel döngüde çocuklarımız bunları okuyarak kendilerine bir altyapı ve bir zenginlik oluşturacak. olacak iş değil.
    şimdi ki eskiler ise tarih olacak bunlar sayesinde.
    düşünün ve karar verin.
    bilimsel çıkarımlar yapmayın.
    göz var izan var.
    -sevdirmeye çalışanlarada hiçbir şey diyemiyorum.
    zira küfür etmek bu gece en azından içimden gelmemekte.
    1 ...
  16. 11.
  17. Edebiyat sayılamaz ama bu bunların güzel olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    0 ...
  18. 10.
  19. bir yeraltı edebiyatı değildir.
    0 ...
  20. 9.
  21. çağa uygundur ama kalemle kağıttan yoksunken lezzetsiz olan edebiyattır.
    0 ...
  22. 8.
  23. milli edebiyata, toplumcu gercekcilere, postmodern romancilara ve bunun gibi bir suru edebiyat akimina ve topluluguna kufur gibi olan edebiyattir. edebiyat demek bile istemiyorum. insana hicbir sey katmaz.
    0 ...
  24. 7.
  25. cemil meriç' in gözlerine yazık olan yeni bir akım ya da türdür. üzücüdür.
    1 ...
  26. 6.
  27. 5.
  28. salih abi'ye göre şu şekilde özetlenebilir.
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/360118/+
    edit:işler güçler dizisi 23.bölüm sonları.
    1 ...
  29. 4.
  30. pucca, pink freud, angutyus gibi yazarları bünyesinde barındıran edebiyat.
    0 ...
  31. 3.
  32. Rağbet görse de asla insana bir Reşad Nuri bir Sabahattin Ali'nin kattığını katmayacak ve onlar kadar zevk vermeyecek kitaplardır .
    0 ...
  33. 2.
  34. gelişen teknolojiyle birlikte edebiyatın oldukça rağbet gören türüdür. yine de deftere kalemle yazmanın, üretmenin tadı her zaman başkadır.
    1 ...
  35. 1.
  36. çağımızın popüler edebiyatıdır. twitter ve blog gibi kavramlar ortaya çıktıktan sonra bir çok insan yazdıklarıyla ünlenmiştir. gerçekte ismini bile bilmediğimiz insanlar sanal fenomenler halini almıştır. evet edebiyatın ileride neye döneceğinin sinyalleridir bunlar.

    not: yanlış anlamayın karşı değilim, değişime ayak uydurmak lazım.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük