rutin ve sıkıcı hayatın yine olağan akışını devam ettirdiğini bir tokat gibi yüze çarparak gösterir, türlü hezeyanları ve memnuniyetsizliği ve lanet olasıca bir moral bozukluğunu; yüzünde şeytanca bir gülümseme ile davet eder ve bundan sadistçe zevk alırlar.
belki de bu yüzdendir ki en yaşanılamaz olayları anlatıp, kahramanlarını sıradan halkın tanrısallaştıracağı düzeyde yetenekli ve hemen her imkana sahip kılarlar.
kısacası birçoklarının hayallerini süsleyen dizileri ve olayları yaratarak "al yaşayamıyorsun, bari seyret" derler.
en nihayetinde birçok izleyicide çeşitli psikolojik travmalara ve depresif düşüncelere sebep olurlar.
küçük çocukları büyü sihir gibi şeylerin gerçek olduğuna inandırmaları gibi garip olan etkilerdir. 30 yaşındaki adamları gerçekliğine inandırıyorsa diziler toplumun kendini sorgulaması gerekiyor.
verdiği toplumsal mesaj ile doğru orantılıdır. aşk ve romantizmin dozunu kaçırıp saçmalayan dizilerdense, kötü adamları yakalayıp canlarına okuyan iyi adamların hikayeleri iyi birer örnektir.
cemiyetimizi ahlaki bir yozlaşmaya garketmiştirler. dizilerdeki birbirinin karısını ayartan erkek kardeşler, 4-5 adet baba adayı olan piçler, kayınpederinden hamile kalan gelinler ve sairesi öyle bir ortam oluşturmuştur ki benzeri olaylarla gerçek hayatta karşılaşılınca insanın hiç şaşırası gelmiyor. toplum böyle şeyleri gayet içselleştirmiş durumda, hiç yadsımıyor.
milletimize yönelik böyle bir psikolojik harbin uygulanacağını tahmin edebiliyordum ama bu kadar başarılı olabileceklerini ummuyordum doğrusu. bravo tebrik ederim. hem bu dizileri hazırlayan cia laboratuarlarındaki uzmanları, hem de yayınlayan iç düşman burjuvazisini.
sokakların şu aralar mini mini polat alemdarcıklar, burhan altıntoplar ve dilber koçarslanlılarla dolduğu düşünülürse, yabana atılmaması gereken etki.
dokuz yaşındaki çocukla muhabbet:
- vaay orhan naber ya? okul nasıl gidiyo?
+ sen benim kim olduğumu biliyo musun?
- yüzük mü o parmağındaki?
+ hee... kurtlar vadisi yüzüğü. yeni aldım 60 ytl.
- ?!$&@\!!!
veya:
sekiz yaşındaki velet: bir tarcan golay yetişmii tamam mı? beni de alsanıza aranıza...
aynı yaştaki geleceğin salağı: ay sus be üff getirdin bınaa...
otep:#$][\!é"@|<!!!
insana karşısındakini parayla satın almaya şartlayan hayal gücüne saldırı mahiyetinde olan delice bir kavramdır diziler. değeri $500.000 olmak isteyen arkadaşlar el kaldırsın.
bu arada bunu yapan insan evlatları da var. *
insanların salak hayaller kurmasına neden olarak, hayal dünyasında yaşamalarına neden olarak insanları kendisine esir eden negatif etki. Acıyorum size esir insanlar