o efekti vermeseler, o salak espiri gülme hissi uyandırmayacak. böylece film sessiz kalacak, sıkacak. o efekti vererek , izleyiciye yalnız değilsin birileri izleyip gülüyor hissi veriliyor. çünkü sahneler zaten tiyatro sahnesi gibi. kamera açıları da bu hissi veriyor. dizi film bile denemez böylesi yapılara. bir kaç skeç birleşmiş.
türk televizyon tarihinde sadece yedi numara dizisinde kullanılırken cuk oturan efektti. yedekleri olarak, avrupa yakası veya tatlı hayat da olabilir. gerisi çöp.
aslında komedi şovu tadındaki sitcom’larda hoş duran efekttir. fakat yeni nesil komedi dizilerindeki en mal komikliklere bile (şebeklik) yapıştırıldığından boku çıkmıştır.
yapmacık duran efektir.. izleyici nerede gülmesi gerektiğini bilip orada güler zaten böyle dandik şeylere hiç gerek yok.. işte bu yüzden komedi dizisi izlemem ve sevmem.
Eski bir televizyonculuk geleneğidir. Duyulduğunda istemsizde olsa Insanı gülme alır. Yapımcıların daha alt seviye şakalar ile benzer başarıyı yakalayabilmesinin yegane sırrıdır kısaca.