dizilerde yemek masasini terk etme ritueli

entry14 galeri0
    ?.
  1. bir neslin tartışmaktan, doğruları konuşmaktan korkmasındaki en önemli etkenlerden biridir. olay basit; baba ya da anne br şey söyer, bir tartışma konusu açar ve esas kız/ esas oğlan anında masayı terk eder. otursana ulan orda! otur da kendi doğrunu anlatsana, sorunların neden o hale geldiğini paylaşsana işte. ama yoook! çok cool ya bu abi/ abla, terk edecek o masayı. aksi halde karizma çizilir.

    özellikle son 10 yıldır yerli dizi çekme ekolü başladı, malumunuz olduğu üzre. hemen hemen her konuyu anlatan diziler peydah oldu piyasada. konu olarak birbirlerinden ayrılıyor ama hepsinde de var olan klişeler de yok değil. bu yemek/ kahvaltı masası terk etme olayı da bu klişelerden biri işte. fakir ya da zengin fark etmez, esas kız/ esas oğlan kendisine ters gelen bir şey duyduğu an, hurraaa! kalkıp gidiyor masadan.

    ne lan o öyle? madem türkiyeyi, madem bizi anlatıyosunuz oturup tartışsınlar işte. niye kalkıp gidiyorlar anunagoyyim? misal ben annemle yemekte tartıştığım vakit masayı terk etsem, çıldırır o an. tartışmanın biteceği varsa da bitmez! ki çoğu insanda da bu böyle. madem bazı dizilerin kahramanları örnek alınıyor, bu olay da zararlı lan öyleyse!

    hadi ben diziye fazla kaptırdım kendimi ve yemek masasını terk ettim. yiyeceğim terliğin hesabını yapımcı mı verecek .minakoyyim? ya da bir başkası bu sebeple babasından bi araba dayak yedi, kimden soracak onun hesabını? millet tartışmaktan, konuşmaktan kaçar oldu sayenizde be. ayıp size vallahi ey yapımcılar! oturtun o adamları/ kızları konuşsunlar insan gibi. kaçmakla olmaz o işler..
    5 ...
  2. ?.
  3. gerçek hayatta denenmesi tavsiye edilmeyen eylem. aksi halde peder beyin combo çekme olasılığı yüksektir.
    3 ...
  4. ?.
  5. bu davranışı gerçekleştiren kişi genellikle iki elinin avuç içini masaya sertçe vurarak o ortamı terkeder.
    1 ...
  6. ?.
  7. kaçınılmaz sonucun kavga olduğunu bilen kişi, ağzını sildikten sonra peçeteyi masanın ortasına fırlatır, kalkar gider.
    1 ...
  8. ?.
  9. - jack! masayı terk edemezsin, bana saygısızlık ediyorsun, düşüncelerimi anlamaya çalış!
    - yok gülüm, fasülye taş gibi olmuş o bakımdan.
    1 ...
  10. ?.
  11. -izninizle.. size afiyet olsun
    gibi bir replikle peçete masaya fırlatılır ve arkaya bakmadan çekilir gidilir.
    0 ...
  12. 1.
  13. çok fiyakalı bir ritüeldir. ama dizilerdeki evler geniştir. sandalyeyi, iyice arkaya ittirip, uzun adımlarla giderler. bizim evlerde, o sandalyeyi ittirseniz mutlaka bir yere çarpar. ya arkanızdaki damacanaya, ya da duvara, yanınızdaki sandalyeye çarpar. sıkış tepiş yerden kurtulup masayı terkedene kadar işin bütün büyüsü kaçar. zaten, 1,5 metre ötedeki odaya gideceksinizdir. masada oturun daha iyi.
    0 ...
  14. 2.
  15. yaprak dökümündeki ali rıza bey bir türlü akşam yemeği yiyememiştir mesela. hep o masayı terk etmek zorunda kalmıştır.
    2 ...
  16. 3.
  17. bütün ailenin toplandığı akşam yemeğinde ele güne karşı ideallerim,prensiplerim uğruna aç kalmaya göze alabilirim mesajı vermek isteyen esas karakterin sıklıkla başvurduğu hareket...
    0 ...
  18. 4.
  19. 5.
  20. açlık çeken milyonlarca kişinin düşünülmemesi sonucu ortaya çıkmıştır.
    (bkz: bırak sosyal mesaj vermeyi)
    0 ...
  21. 6.
  22. nesiller arası çatışmanın sosyal hayata adaptasyonudur.
    1 ...
  23. 7.
  24. "çocuklar duymasın" adlı dandik dizide sürekli gerçekleşmiş hadisedir. yemek masasında oturup güzel bir şekilde yemek yerken birden alevlenip masada "mutfak" diye bağırıp yemek masasından haşin bir şekilde kalkıp terbiyesizleşmek ve bunun dizinin her bölümünde yapılmasının ne kadar akıllıca olduğunun düşünülmesi gerekir. *
    0 ...
  25. 8.
  26. akabinde merdivenlerden cıkıp, odasındaki yataga yuzustu kendini atıverip aglamaya baslarsa misyonunu tamamlayacaktır elemanımız. *
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük