günümüzde gerçekleşmekte olan, etik kurallarını çiğneyen dizilerin, bakış açısı kazandırdığını savunan kimseler ile, kazanılan bakış açısının etik olmamasıyla verdiği etkinin negatif olduğunu düşünen kimselerin konuşup, fikir alışverişinde bulunup tartışmasıdır.
kimileri dizilerin farklı bir bakış açısı kazandırdığını söylese de örnek vermek gerekirse game of thrones'taki müstehcen sahnelerin artı bir bakış açısı kazandırdığı tartışılır. aksine,bu tarz diziler bizi edepsizliğe o kadar alıştırmakta ki, geleneksel, örf yada dinsel anlamdaki ahlak kurallarını es geçsek bile evrensel etik kuralları gereği insanların vücudunun bir kısmını örtmeden toplum önüne çıkması uygun değildir lakin hiç birimiz yüzümüz bile kızarmadan bu sahneleri izleyip normal ve gayet tabiiymiş gibi davranıyoruz.
olayı anlatım biçimdeki edepsizliği, kahramanların yarattığı etik ihlalleri bir kenara bırakırsak, dizilerin konuları da hiç iç açıcı değil. dizilerin neredeyse tümünde kimin eli kimin cebinde oyunu oynanmakta ve kadın erkek ilişkileri bayağılaştırılmakta. bir çoğunda iyilik değil kötülük, affetmek değil intikam, kötülüğe karşı iyilik değil de kötülüğe karşı kötülük, maddi açıdan zengin olmamanın eksikliği ve bayağılığı gibi erdemler etiğine zıt kavramlar ön plana çıkarılmaktadır. çeşitli televizyon kanallarındaki evlenme programlarına, buralardaki eleştirilere, evliliğin bayağılaştırılmasına, maddiyatın ön plana çıkarılmasına şahit olmaktayız.
peki sizlere sorarım, bizim bu çarpık ahlak anlayışlarını bakış açımıza kazandırmamızın bize ne gibi bir getirisi olabilir? Yada biz bu gayri ahlaki durumları bakış açımıza kazandırmadığımızda bizim ne gibi bir eksikliğimiz olabilir? biz zaten etik kurallarını tanıdığımızda, ana bakış açımız yaptığımızda gayri etik bir durumun negatifliğini algılayamaz mıyız?