Fakire gelince şükredin. Kendilerine gelince para artırılsın!
insanlığa yarar, elle tutulur yaptıkları faydalı bir işleri de yok.
Görevi; günde 5 vakit namaz kıldırmak, ezan okumak, bi de ölen biri olduğunda yıkayıp, arkasında dua etmek olan bir kuruma bu kadar para ayrılması çok saçma.
Cidden Bu ülkedeki en kan emici kurum diyanet işleridir!
Ay'a gidiyoruz müjdesi verilmişti ya...
Ne bileyim, ay'da arsa almış oraya cami yapmak projesine harcıyor olabilirler.
Arsa ve taşınmaz gayrimenkul tahsisleri, merkezi yönetimden yapılan bütçe aktarımlarıyla dev bir mali kaynağın merkezi haline gelen Diyanet aynı zamanda kendisine bağlı yapıların da yıllar içinde artan gelirleriyle Türkiye’de ekonomik gücü tartışılan bir yapı haline geldi.
Kendi vakfı döner sermayesi faiz gelirleri kira işletme bağış yardım fitre sadaka kurban vb gelirleri ile ödenek harici milyarlarca lira ek kaynak sağlayan diyanet tam bir karadelik eleştirilerine maruz kalıyor.
Örn: Sayıştay’ın, “Denetlenmesi gerekir” tespitine karşın denetim dışı bırakılan Türkiye Diyanet Vakfı milyarlarca liralık harcamalar yapıyor.
Bu harcama kalemleri içinde yine bir örnek; 2019 yılında “Amaca yönelik giderler” adı altında bir yılda toplam 933,3 milyon TL harcıyor.
2018 yılında ise diyanet vakfı harcama kalemleri
Genel giderler, 77,5 milyon TL
Personel giderleri, 34,6 milyon TL
Amaca yönelik giderler, 901,8 milyon TL
Hayır işleri, 361,2 milyon TL
Kültür, sanat ve spor, 16,3 milyon
Tüm bu rakamlar açıklamalar eleştiriler aslında diyanet işlerinde (bakanlık vakıf iştirak vb yapılar) harcamaların sanılandan ortada olan rakamlardan daha fazla olduğu aşikâr.
Hz Ömer'in devletin mumunu şahsi işinde kullanmadığını anlatanların "devletin malı deniz yemeyen domuz" zihniyetiyle şatafatlı bir yöneticilik yapması ne kadar ironik.
Milletin vergileriyle altın sırmalı cübbeler, süper lüks makam araçları, süper lüks makam odaları, süper lüks hac organizasyonları,
Lüks cennet için şart galiba.
Papaya laf ederler birde, lüks içinde yaşarken bokunuzda boğulun inşallah.