Oğlancılık edebiyatıdır. Divan edebiyatı şiirlerinde geçen sevgililer silme oğlandır. Gerçeğin böyle olduğunu Mehmet Akif de açıkça ifade etmiştir. Acı ama gerçek...
osmanlı aristokrasisinin edebiyatıdır. halktan kopuk saray arkasında yaşayan osmanlının. ben osmanlı torunuyum diyene bu edebiyattan bir şiir okutsan mezarında padişah ters döner. yaa.
arap alfabesinin ne kadar zor ve türkçeyle bağlantısı olmadığını anlayamamış kişinin yazısıdır. bakınız osmanlıda okuma yazma oranı %8 iken, günümüz türkiyesinde %75 tir. bu atatürkün ve latin alfabesinin başarısıdır. bunun bir gecede cahil kaldığımız kısmı nerdedir sorarlar adama.
fuzuli'nin bir şiirinin açıklamasını okumamış veya anlayamamış kişilere göre vasat olan edebiyat. ece ayhan'a ve cemal' süreya'ya göre en büyük türk şairi şeyh galip, attila ilhan'a göre baki, nfk'ya göre fuzuli. cumhuriyet döneminin dev sanatçıları dururken sizin divan edebiyatını gömmeniz hiçbir şey ifade etmez.
bu dönemde kendini halktan üstün gören köpeklerin kendilerini halktan üstün görüyorlar bahanesiyle beğenmedikleri edebiyat. ulan sizin gibi sıradan, hiçbir yeteneği olmayan embesiller bile kendini halktan üstün görüyor, koskoca sanatçıların kendini halktan üstün görmesi doğaldır.
Tiksinti veren edebiyattır. Türkçe yerine; özenti farsça ve Arapça'yı kullanmışlardır. Kendilerini halktan üstün gören, kendine şair diyen müsveddelerin edebiyatıdır..
Okullarımızda en ince ayrıntısına kadar gösterilmesi de ayrı bir tartışma konusu.
avusturyalılar, almanlar, fransızlar kimsenin anlamayacağı bir eser ürettiğinde anlaşılmazlığının üstünlüğünden geldiğini iddia eden dejenere avrupa köpeklerinin anlayamadıkları için bok attıkları edebiyat. taptığınız cumhuriyet dönemi şairlerinin çoğuna göre bile en büyük şairler türk edebiyatında bu döneme aittir.
Zengin şımarık saray edebiyatçılarının ucubesidir. Ne dediklerini farsça bilen 3 kişi anlıyor. Kendi aralarında takılıyolar.
Bugünün ingilizce şiir yazan tiplerinin aynısı. Halkın anlamadığı dille bişeyler anlatmak.
Karacoğlan atlasın hepsine.
Her ne kadar ben de anlayamayanların çamur attığı edebiyatımızın gurur kaynaklarından biri olduğunu düşünsem de necip fazıl atilla ilhan böyle diyor sen kimsin tavrı safsataya kaçmış biraz latince adı da var hatta ama söylemicem entellektüel zehirlenme yaşıyorum sonra.
Saray için çıkmış edebiyattır. Halkın edebiyatı için halk edebiyatına bakmak gerekir. O zamanın insanları ne kadar sade türkce konuşmuşlar öğrenmek için Karacaoğlana bakmak gerek mesela Fuzuli'ye baki'ye değil.