batı toplumlarında var olan ve etkisi geçtiğimi yüz yıldan günümüze kadar devam eden bir modadır. özellikle akademik çevrelerin bilim ile dinin beraber olamayacağı varsayımından hareketle yaradılışı reddetmeleri ve yetiştidikleri nesillere sekülerizmi aşılamaları dinsizliğin yayılmasında etkili olmuştur. öyledir ki içinde bulundukları sosyal çevrelerinde yaradılışı reddetmek bir itibar argümanıdır.
moda değil kolaya kaçmaktır. şahsa en cazip gelen felsefe aranır bulunur ve dahil olunur. araştırır durular bunlar zaten, gerçeği arayan bulmakta zorlanmaz.
bir de şu var din geleneği. bilim gerçeği
doğruculuk iddasının karşısına şeytanı koymak
iyi kötü bölücülüğü
tehtitkar efendilik
ve karşılık olarak verilen merhamet
tanrıya mazoşist gömleğini kim giydirdi
düzen denge de mi yok sa kausun küçük ihtimalleri bize düzen diye mi sunuluyor.
bu biraz dinsizliğin şekline göre değişir. ilki ateizmdir. Allah'a inanmamak yani. bu grubun isyankar tayfasını internetteki çoğu yerde insanların değerleri ile dalga geçerken görebilirsiniz. birde deizm vardır. bu grup ise Allah var ama din yoktur der. bu kısım ise bu günlerde moda olan kısımdır.
ergen modasıdır. kafanın çalışmaya başlıdığını gösteren ilk kıvılcımında (misal 16-20 yaşları), bundan çok iyi faydalanmayı bilen birkaç video ve kaynak bu modayı, ergenimize enjekte eder. hipnoz olmuş ergenimiz kucaktan kucağa atılır daha sonra.*