sosyolojik açıdan bakıldığında toplumların birbirlerine bu kadar yakınlaştığı bir zaman diliminde teknoloji dört bir tarafımızı sarmışken kaçınılmaz olandır.
bir dinin ortadan kalkması demek, ya bir toplumun ortadan kalkması demektir ya da bir toplumun, tanrıları onlara refah sağlamadığı için tanrılarından vazgeçmeleri demektir. Bu iki şart da, şimdilik çok ekstrem durumları gerektirdiğinden, tanım: zordur.
Din bilmemezlikten dogar. Su an islamiyet varolusumuzu bilmedigimiz icin bariniyor. Gun gelecek bilim sayesinde onu da ogrenip allahin izniyle islamiyete son verecegiz insaallah euzubesmele.. subhaneke dinimiz amin.
yillardir uzayli gercegini saklarkende dinleri koruyarak koasun engellenmesi amac gudulmustur. ama ortaya cikacak olursa sonuc hicte ic acici degildir.
Dünya üzerinde tek din vardır. Şu anda hakdin islamdır. Bundan önceki dinler kendi dönemlerinin inançlarıdır. Her daim kendinden sonra gelen dini işaret etmektedir. Bu yüzden dinler kelimesi yanlış bir kelimedir.
aslında dinler sona ermeyecektir ancak dengeler değişecektir. hak dine inananlar inançlarını kaybederken diğerleri hak dine yönelmeye başlayacaktır. ancak dünyadaki bir çok insanda din olgusunun zayıflayacağı bir gerçektir.
hak din olan islamı bilmeyen birinin beyanı. diğer dinler hakkında dediği doğru olabilir. eğer bir bina, sağlam temeller üzerine oturtulmamış ise o bina yıkılır. diğer dinler buna benzer.
yakın zamanda değildir. Çok uzaklarda olacak olandır. Dinleri mantık sistemiyle bitiremezsiniz. Çünkü din mensubu bireyler,her hatayı,her çelişkiyi kendi lehlerine yorumlarlar. Çünkü tanrı,asla yanılamaz. Olmadığını anlattığında,var olduğunu net bir şekilde bildiğini söyler ve yine sistem paradoksa girer.
her dinin kendini yücelttiği ve kutsal saydığı düşünülürse mümin kardeşlerimizin böyle düşünmesinde yanlış birşey yoktur. dinlere ancak bir ateistin gözünden objektif bakabilirsiniz. çünkü bugün bir hristiyana göre de hristiyanlık son dindir ve en kutsaldır. dolayısı ile bilimsel ve tek kanıtı bir kitap olmayan söylemler daha sonuca yönelik olacaktır.
avrupa'da kiliseye gitme oranları gençler arasında son 20 yılda %20'lere düşmüştür. bu durum tüm diğer dinler için geçerlidir. dindar kesimin telaşı bu yüzdendir. kendilerine göre gençler yoldan çıkmaktadır. peki yoldan çıkınca ne olacaktır? tabii ki tüm dindarlar için yoldan çıkmak deyimi ateizmle kesişir. bugün refah seviyesi en yüksek olan ülkelerde ateist topluluklar hüküm sürmektedir. yine refah seviyesi düşük ülkelerde ise inanan oranları yüksek çıkmaktadır. tek başına bu istatistik bile dinlerin dünya sahnesinden çekildiğinin bir kanıtıdır. gelişen iletişim ise bilgiye ulaşmayı kolaylaştırdığından dinlerin son dönemlerinde dünyaya geldiğimiz gözlemlenebilir. kısacası birkaç nesil sonra dünya çok güzel bir yer olacak.
bırakınız teferruatları! özünde; sevgiyi, barışı, kardeşliği ve yardımlaşmayı öğütleyenlerdir dinler. tarihte, marjinalleşen yaşam ve düşünce biçimlerini asgari müştereklerde birleştirip toplumsal uzlaşmayı sağlamış, ahlak ile birlikte hukuk sistemlerinin temelini atmışlardır.
dinler; esasen iyi, doğru ve güzeli, yani evrensel değerlere itibar etmeyi öğütleyen sosyo-kültürel yapılaşmalardır. lakin, yüzyıllar boyu haince istismar edilmişlerdir. yarıcahil din adamları tarafından kullanılarak, cahil kitleler istenildiği gibi yönetilip-yönlendirilmiş ve din; önce şahsi çıkarlar, sonrasında ise siyasi ideolojilere alet edilerek belli bir sınıfın ya da zümrenin ortak çıkarları gözetilmiştir.
insanoğlu, bir delilik edip de kendi neslinin mevcudiyetine bir şekilde son vermezse, "dinlerin insan yaşamı üzerindeki etkilerinin gün geçtikçe azalacağı ve belli bir zaman sonra da tümüyle ortadan kalkacağı" bir varsayımdan öte realite olarak görülmektedir.
ancak bu sürenin, on yıllar ile sınırlı olduğunu söylemek hayalperestlik olur. zira, bu kovandan sağılan balla haluhazırda tıkır tıkır işletilen bir ekonomik sistem vardır, dünyada. dinlerin, insanlar üzerindeki etkilerinin ortadan kalması için daha en az bir asra gereksinim vardır. kaldı ki bu zaman dilimine, üçüncü bir dünya savaşı, hatta dinler savaşı da dahil olabilir ve doğal olarak bu dönemde, dini inançlar yeniden tavan yapabilir.
olmayacak olan gerçektir. Elin hristiyanı ve yahudisi, müslümanlardan daha çok benliklerine sahip çıktıkları için teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin geleneklerini bozmazlar.