genel olarak topluma bağlıdır. ama doğrusu şudur ki, insana akıl boşuna verilmemiş. oku incili zeburu kuranı hangisiyse senin gerçeğin(ki islama göre bunları seçme şansınız sıfırdır) o dine mensup ol.
kısmen doğruları kısmen yanlışları olan bir önermedir.
kendi ailemden örnek vereyim;
-baba (müslüman)
-anne (müslüman)
- kardeş (agnostik)
- ben (ateist)
insanların akılsız olduklarını, kendi özgür iradeleriyle kendi gerçeklerini bulamayacaklarını gösteren bir yazar ifadesidir.
örneğin, benim annem babam koyu dindarlar ve ben ateistim.
ne olacak şimdi?
insanın doğarken ailesini, dilini, milletini, dinini seçememesinden kaynaklı durumdur. istendiği takdirde geçicidir.
dünyada bir çok örneği vardır. belli bir yaşa gelip, din üzerinde düşünmeye başlayıp araştırılmasıyla, bildiği ve uyguladığı dinin kendisine yeterli gelmemesi ya da Tanrı'yla doğru iletişim kuramadığını düşünmesi üzerine isterse geçmek istediği dinin gereklerini yerine getirerek değiştirilebilecek bir durumdur.
kimliğinde müslüman yazan herkesin müslüman olduğunu zanneden yazar saçmasıdır,
cenettin kapısındaki meleklerin, kimliğindeki din hanesine göre yer göstereceğini falan zanneder,
bu kafayla tespit yapıyorsunuz ya helal olsun size gençler, demekki ne kadar az şey biliyorsan o kadar ahkam kesiyorsun, ben bunu öğrendim hayattan.
dinler anneye babaya bağlı değildir. belirli bir yaşa gelindiğinde insanoğlu aklını kullanabilir. araştırma, merak duyguları bunun için vardır ve Allahü teala aklı insanoğluna bu yüzden bahşetmiştir. doğru yolu bulun diye. bilenler bilmeyenlere anlatsın.