mevcut bilim ile islam arasındaki çelişkidir. çünkü mevcut bilim şeytan ve dostlarının tekelindedir. insanları kültürel/psikolojik/ekonomik/ahlaki/zihinsel olarak sömürenlerin elindedir. bir kere bilim kusurlu ve muhtaç insanın tekelinde olduğundan dolayı hiçbir zaman 'mutlak' olamayacağından, kusursuz Allah'ın dini islam ile karşılaştırılması da mümkün olmayacaktır. bilim'in dine tabi olması gerekir, çünkü din kemale ermiş iken bilim gelişme sürecindedir. hatta geliştiği de pek söylenemez. bilimin yaptığı şey yaşamı hızlandırmaktır, bir o kadar da yaşam ömrünü azaltmak. bilim'in, din ve din adamlarının, ulemanın tekelinde olması gerekir. çünkü allah inancı ve korkusu olmayan sözde 'bilim adamları' insanlığın içine edecek işler yapmaktadır. zira zihin ve algıları maddeci olduğundan, sadece menfaat doğrultusunda bilimsel faaliyetler yapmaktadırlar. materyalist zihniyetin kendisi dışındakilere faydalı olma gibi bir derdi yoktur. çünkü bunun getireceği bir şey yoktur. dolayısıyla tamamen çıkar meselesine dönüşmüştür. hatta bazıları ileriye gidip, bacon gibi 'tanrı ölmüştür' felan da diyebilmektedir. hadi dini perspektifi bir kenara itip, bilimsel açıdan baksak dahi bu bilimsel değildir. çünkü bilim ulaşamadığına yok demez. ulaşamadık der. varlığı kanıtlanana kadar hiçbir şey 'yok' değildir. sadece 'olabilir'dir. dolayısıyla 'tanrı' yoktur diyenlerin bilimle dahi alakası yoktur.
edit: ayrıca şunu vurgulamalıyım ki, başlık tamamen subjektiftir. çünkü salt bir şekilde 'çelişki' değil, 'bilimsel çelişki' denmiştir, dini çelişki denmemiştir. bu meseleye bilimci gözle bakmaktır. objektif bakış değildir. lafzı ifade eden baştan kendini ele vermiştir. bir kere bilim'in bir 'ölçüt' olması düşünülemez. bilim gelişme ve değişme halindedir. birgün sarı dediğine dün mavi demiş yarın da kırmızı diyebilecektir. örnekleri mevcuttur. bilimi mutlak görenler, apaçık bir taassub içerisindedirler.
birde sümer çıkarımları vardır:
inceledimde paralellikler var, evvel bir peygamberin söylemlerini çok tanrıcılığa çevirmiş bu medeniyet resmen. ilk yazılı belgelerde ilahi menşeili dinlerden kalıntılar bulmak benim imanıma katkı yaptı.
nuh tufanı ile tevrat çelişiyor ayrıca, kur'an yuvarlak ifadeler kullanmış. küresel değil bölgesel olabilir bu bir, her hayvandan bir çift meselesi yaşamı idame ettirmeye atıf.
sonracığıma; evrim teorisi var, bu da kur'an'a dayanarak kesin reddedilecek bir teori değil, ama hani maddeci anlayışın alternatifsiz bir teorisi olarak kalacak gibi hep, ha ara geçiş formları bulunamamış, kambriyen patlaması açıklanamamış falanda artık felsefe gibi değişik görüşler genetik yorumlar yok insan boynundaki solungaç falan sürüp gider. türler arası ispatlansa bile kur'anla çelişmez, kur'ana bakış mühim.
sonra freud'un dinin kökeniyle ilgili insana eğilişi var; insan hayvandır zemininde içgüdülere dayalı olmayı merkeze koyup her şeyi üstüne bina etmekle doğruların içinde zorlama yorumlar - cinsellik konusunda da isabetli ama abartılı- adler, jung gibi yollarının ayrıldığı arkadaşlarının katılmadığı fikirleri falan filan.
nietzsche ve karl marks zaten felsefe nihayetinde. varoluşcu yaklaşımlarda felsefi kökenli derinlemesine açıklamalar falan da sonuçta sosyal bilim ya da felsefi çıkarımlar.
voltaire basit mana da bildiğin pozitivist; deneye dayanmayan şeye inanmam falan..
yüzeyselce ifade edersek varılan sonuçlar.
bu bilim ile din mi çelişiyor, materyalist bilimsel bilgi anlayışı ile mi din çelişiyor..
bırakın bu masalları, inanan insanlar sanki sadece cahil insanlar değilya, bir çok derin düşünce adamı da dinlere inanıyor.
merak eden bunlara da baksın:
dini bilimsel olarak açıklayıp inanın mı diyolar kardeşim. din ile bilim bilindiği üzere iki zıt kutup. sen soğanı sevip yiyorsun diye limonu da o sevgiyle yemek zorunda değilsin. birine daha yakınsındır.
din, bizim adem ile havva nın çocukları olduğumuzu söylüyor. ona inanmamızı istiyor. evrim teorisine karşı çıkıyor ve evrenin merkezinin dünya olduğunu söylüyor.
bilim, dünyanın güneş etrafında döndüğünü ve samanyolu adında galaksinin yanında bir yörünge izlediğini söylüyor. milyarlarca başka galaksi olduğuna dikkat çekiyor, evrim teorisini savunuyor.
şunu diyebiliriz ki, teknolojinin beraberinde getirdiği bilimsel teoriler, başarılar devam ederken din faktörünü tamamen ayrı incelemek gerekir. aralarında bir çelişki izlenimini yaratmaya çalışmak hatalı bir davranış olacaktır. çünkü zaten bir tutulacak somut bir şey yoktur ortada.
ben bir türlü anlayamadım bu durumu. tamam dine inanıyoruz. ama acaba sadece aileden gelen bir adet midir bu? ya yoksa veya ya varsa? belkide zamanında sadece insanlığa duygusal yönünü öne çıkarıp devlet işlerini unutturmak için kaptırılmış bi yalandır. belki de değildir. durun hemen eksilemeyin. insana işin içinden çıkamıyor. sorgusuz sualsiz kabul et diyorlar. ettik gitti. ama kafam çok karrşık haberiniz ola. bilime gelince fizik mezunuyum ama onuda tam anlamadım. her geçen gün yeni bir şeyler çıkıyor. bundan 10 yıl önce tv aterisi bomba gibi girmişken dünyamıza şimdi bi garip icatlar çıktıki anlatmak saatler alır. neyiz oğlum biz? ne ayak la tüm bu herşey? ölim lan ben. ölsem cennet cehennem var mı acaba? offf...
bu mu yani çelişki?
insan yaratıldığında meleklerden gelen itiraz var; yer yüzünde kan dökecek biri..
insanın yaradılışında bir sebebe atıf var: toprak.
demekki; insandan önce madde vardı yani toprak; bu bir.
melekler itiraz ettiğine göre; insandan önce sınanan başka insana benzer varlıklar varolmuş ve kan dökmüş olabilirler; bu da iki.
al sana çelişki. inanan insana çelişki olmaz, anlamadınız hala bunu. inanmayana da çelişkiden geçilmez, bakmak istemene göre değişir.
neyse maddenin ezeli olduğunu açıklasın bir ateistte bana..
allah ı kendisi gibi bir şekilde, kendisi gibi yüksek egoları olan birşey sanan ve allah ın da böyle bir iddiada bulunduğunu varsayan, bu "varsayımlar" üzerine yola çıkan, ömründe bir kez okumadan araştırmadan sürü psikolojisi ile inanan adamların zırvaları ile allah kavramını dışarıdan bizi seyreden bir varlık olduğunu düşünen, üstüne üstlük kendi antitez üretemeden sadece o okumadan inanan cahillerin zırvalarını çürüttüğü için kendini aydın sanan insanların ortak söylemi haline gelmiş hatta türküleşmiş çelişki. aslında bilimin yani bilimsel olguların birleşimi sonucu ortaya çıkan şeyin tanrı olduğunu kabul etmeyen ve tüm bunlara tesadüf diyen big bang i açıklayamayan çelişki içindeki insanların iddia ettiği çelişki.
zorunlu, yazılmazsa ukte kalacak not: bakın beyler açıkçası inanıp inanmamanız zerre sikimde değil. buraya bu anlamsız entryi girmemin sebebi sizi inandırmak da değil. sizin o şakirt diye tabir ettikleriniz gibi ne kadar kapalı olduğunuzu biliyorum. bu anlamsız entryi girmemin sebebi durduk yere sataşmanız. neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz? madem bu kadar eminsiniz dinlerin yalan olduğuna 2 dakka susun oturun la. sizene kardeşim inanan inansın. aaaa ilallah ulan vallaha bıktım şakirtlerden de bıktım sizden de hepiniz manyaksınız.
allah teala nın el alim ismi şerifiyle tecelli eden ilim mefhumu ile allah ın insana bahşettiği din ve dini hayat arasında olmayan, pozitivistlerin, din düşmanlarının uydurduğu çelişkidir.