dinle dalga geçmek bir özgürlüktür

entry43 galeri0
    16.
  1. doğru olan önermedir. bugüne kadar ateistler her zaman aşağılandı, hakarete uğradı, ezildi, sindirilmeye çalışıldı ama bir tane bile ateist kalkıp da birini öldürmedi, dövmedi.
    0 ...
  2. 15.
  3. ebenin amını ters düz edip senin gibi bir am bitine işkence etmekte benim özgürlük anlayışıma giriyor ne yapacağınız onu ?
    2 ...
  4. 15.
  5. Inançlarla dalga geçmek saygısızlıktır. Biraz ahlaktan kimseye zarar gelmez.
    13 ...
  6. 14.
  7. Din ve vicdan hürriyeti anayasal bir haktır. Anayasada yer alan hiç bir hak anayasada yer alan temel özgürlüklerin kullanılmasını engellemek üzere kullanılamaz.

    Bu anlamda dini inancı ile ilgili olarak ötekileştirilirmek anayasal vatandaşlık kavramını zedeler. Bunu bu siyasi konjonktürde değil genel manada düşünmek lazım.
    0 ...
  8. 13.
  9. 12.
  10. Ben bir inanan olarak, sen dinsizin, dinsizligini nasil umursamiyor, ilgilenmiyorsam, sen dinsiz de benim inanisima, inanisimdaki ritüellere saygili olmak zorundasin. Saygi yoksa, kavga var. Yobazlik sadece dindarlikla olmaz, bir ateistte lek tabii inanan kisiylr dalga gecerek ne derece bağnaz ve çekilmez oldugunu gosterir. Saygi gormek istiyosaniz, saygi gostereceksiniz. Zorundasiniz !!!!
    3 ...
  11. 11.
  12. aksi görüşlerin ne olduğunu düşünmeleri için önce insanları araştırmaya ,okumaya teşvik etmelisiniz. eğitim düzeyi henüz istenilen düzeyde olmayan ülkelerde ,insanların kutsal saydıkları değerleriyle dalga geçmek ,kendi ayağınıza sıkmaktır. yeterli entelektüel olgunluğa ulaşmamış bireyler en sert tepkileri vereceklerdir. hatta dalga geçilen ülke neresi olursa olsun o toprağa da sıçrayacaktır o nefret veya şiddet. o yüzden gelişmemiş ülkelerde dini değerlerle dalga geçerek bir şeylerin farkına varmalarını hedeflemek asla rasyonel bir düşünce değildir..

    edit: özgürlük eğer kontrol edilmezse çok tehlikeli sulara götürebilir insanları. mutlak özgürlük ütopyadır. özgürlüğün sınırı olmalı. bir arada yaşadığımız tarihten itibaren de olmuştur.
    1 ...
  13. 10.
  14. karşındaki(ler)nin tepkisine göre değişebilen özgürlüktür.

    (bkz: yiyosa)
    0 ...
  15. 9.
  16. Dini olarak öne çıkan kişileri baz alarak mizah yapılabilir. Mesela esofmanli şevket hoca. Burada mizah var alay yok. Eğer dini alay konusu yaparım diyorsanız isis neden kafa kesiyor diye soramazsiniz zira kılıcı eline siz vermeseniz de o iklimi destekliyor durumuna düşüyorsunuz.
    1 ...
  17. 8.
  18. meseleyi ahlak felsefesine getiren arkadaşlara diyeceğim söz şudur ki; o felsefe değişkendir kuzum kişiye göre ve duruma göre.
    1 ...
  19. 7.
  20. özgürlük herkesin her istediğini yapabilmesi değildir. ben bir müslümansam eğer kimse benim dinime saygı duymak zorunda değil. isteyen istediği şekilde muhammed ile bile dalga geçebilir. onun özgürlüğüdür. sırf benim kutsalım diye muhammed veya allah'a saygı göstermesi gerekmez. ama benim inanma hakkıma saygı göstermek zorundadır.
    0 ...
  21. 7.
  22. islam veya herhangi bir dine saygı duymak zorunda değildir kimse. ister allah ister muhammed ister isa ister musa hepsiyle alay edilebilir. fakat o dine gönül vermiş kişilerle sırf o dine gönül verdikleri için dalga geçilemez.

    dediklerinize katılmıyorum bayım. fakat bunları dile getirebilmeniz için ölümü dahi göze alabilirim.
    1 ...
  23. 6.
  24. dine ve inananlara mizah adı altında hakaret edip saygı bekleyen ateist zırvası.
    4 ...
  25. 5.
  26. Sınırı olduğu sürece olabilir.
    ironilerle veya olmuş şeyler üzerinden mesela.
    Ama kalkıp apaçık küfür etmeyi kimse tasvip etmez.
    3 ...
  27. 4.
  28. tamam özgürlükler kısıtlamamalıdır da bokunu da çıkartmamak lazım.

    az saygılı olun.
    4 ...
  29. 3.
  30. 2.
  31. Dalga geçmek değil belki ama, izahı olmayan şeylerin mizahı olur.
    4 ...
  32. 1.
  33. Bir özgürlüğün sınırı, başkalarının özgürlüğüdür. Özgürlük terbiyesizlik değildir ve dahi olmamalıdır.

    Hakaret etme özgürlüğü diye bir özgürlük yoktur.
    11 ...
© 2025 uludağ sözlük