dinim yok ama bir tanrim var

entry14 galeri0
    14.
  1. Bu cümleyi söyleyen kişi %99 üç büyük dinin yaygın oldugu yerlerden birinde yaşıyordur.Tüm kutsal kitapları okumuş fakat onlarca çelişki bulmuş ve kitaplarin degiştirildigine inanmıştır. Dinler tarihini farklı bi çok kaynaktan araştırdıktan sonra kendine bu üç kitaplı dinin dışından bir din seçmiştir.(Paganizm gibi)Bu kişinin gelecekte ateist olması büyük bir olasılıktır.Çünkü bu tip insanlar her şeyi araştırırlar ve mantıklı bir cevap ararlar.En sonunda da tanrının olmadıgına kendilerini inandırırlar cünkü onlara göre ortada bulunabilecek bir kanıt yoktur(bilimsel anlamda).
    0 ...
  2. 13.
  3. çelişkidir.eğer tanrıya inanıyorsak bir dinin var olduğunu da kabul etmek zorundayız,bir dinden kastım inanç, inanış ve yaşam biçimidir, bu bir ruhi gereksinimdir, çünkü tanrının var olması demek aynı zamanda tanrının varlığını kabul eden bir inancın de olduğu demektir, yani kısaca tanrı demek aslında inanç demektir, inançta din demektir.
    0 ...
  4. 12.
  5. sonuç itibariyle hepimiz aynı tanrının kullarıyız, senin kitabın benim kitabım, benim kitabım senin kitabın; senin peygamberin benim peygamberim, benim peygamberim senin peygamberin. işin özüne bakacak olursak dinin mühimmiyatı yok. hepimiz yaradan rabbimizin adıyla başlıyoruz her işe, tüm ilahi dinleri de zaten o göndermedi mi?
    burada din bir amaç değildir ki doğru yolu gösteren bir araçtır.
    amaç, bir dine mensup olmuş olmak değildir. amaç, din vasıtasıyla yolu aydınlatabilmektir.

    not: yukarıda sözü geçen genellemeler inananlar içindir.
    3 ...
  6. 11.
  7. yaygın muhafazakar düşüncenin dışında kendine bir yer seçmiş olan insanların bu davranışlarına her şekilde bok atıp arınan zihniyetin son meşgalesi. kompleks ürünü bir başlık. bakın işinize be kardeşim. inanın, yaşayın, saygı gösterin ki saygı görün. ama siz böyle yaptıkça ne inandıklarınız ne de uyguladıklarınız kimsenin umrunda olur. ciddiye alınmazsınız.
    4 ...
  8. 10.
  9. 9.
  10. 8.
  11. bir tanrım var ama ona ben bile inanmıyorum demek degil midir bu a dostlar?
    0 ...
  12. 7.
  13. 6.
  14. tanrı inancı günümüzün yaygın dinlerinden daha eski olduğu ve "aşağıdakilerden birine inanınız: a-islam, b-hristiyanlık, c-musevilik, d-ateizm" benzeri bir sınırlandırma tüm olasılıkları karşılamadığı için; kimi zaman yeni bir mezhep/kültür yaratmış, kimi zaman da bireyin iç dünyasında kalmış düşünce. Ateizmde olduğu gibi, dinlerin öncüleri tarafından çıkar ve iktidar amacıyla uydurulduğu sonucuna varır; ancak bir yaratıcıya inanmak için de kendince nedenleri vardır. Bu düşüncenin imandan sayılıp sayılmayacağı imanın şartları başlığı altında incelenebilir. Ayrıca bunun şöyle ileri giden versiyonları da vardır:

    (bkz: Tanrı bizi yarattı ama farkında değil)
    (bkz: Tanrı evrensel varoluşun hammaddesidir)
    (bkz: what if god was one of us)
    0 ...
  15. 5.
  16. 4.
  17. 3.
  18. deizm'dir. dinleri sacma bulup direk tanriya inanirlar. mantiklidir.

    daha mantiklisiysa kisinin tanrinin kendisi oldugunu bilip yasamasidir, humanizm' dir.
    2 ...
  19. 2.
  20. deizm olarak bilinmektedir. tanım olarak: din dogmalarını kabul etmemek fakat ateizmden farklı olarak bir yaratıcı güç olduğuna inanmak.
    4 ...
  21. 1.
© 2025 uludağ sözlük