dini hususlarin polemik konusu yapilmasi

entry7 galeri0
    ?.
  1. polemiktir çünkü inananlar inanmayanları, inanmayanlar inananları küçümser. din; hangi din olursa olsun, en büyük etiği dokunulmazlık, alay edilmezlik, dil uzatılmazlık olan bir inanış türü. kimse inanıyor ya da inanmıyor diye birbirinden üstün olamaz. üstünse bile bunu insanlar belirleyemez. inanan kişi, inanmayana yaptığı küçük düşürmelerle farkında olmadan ya da farkında olarak o kişiyi dinden biraz daha uzaklaştırır, insanları rencide eder ve bu tüm dinlerce yasaklanmıştır. inanmayan kişi, inanana saldırarak inançsızlığını pekiştirir, aradığı şeye bir türlü ulaşamaz.
    bu konu uzar gider, bir nokta koymak gerekirse son söz şu olmalıdır: (bkz: farkli inanclara saygi duymak)
    5 ...
  2. ?.
  3. din polemik yapılacak en son konudur. insanların kişisel tercihi olmasından öte dogma bir yapıdır.* insanların neden inanıp inanmadıklarını sorgulamak, altında mantık ya da mantıksızlık aramak yanlıştır.
    1 ...
  4. ?.
  5. bu sözlükte her zaman söz konusu olan hadise..yapanlarda bellidir...yapacaklarda...
    1 ...
  6. ?.
  7. herkesin dini kendinedir yaklaşımını akıllara getiren durum.
    1 ...
  8. ?.
  9. Polemik, kelime anlamı olarak tartışmaın biraz daha sert olan halidir * *. Herhangi bir konu nasıl olabiliyorsa bu konuda da polemik yaratmak için en azından 2 taraf gerekir, kimse istese bile kendi başına polemik yaratamaz, düşünceyi ortaya koyan ve bu düşünceye sertçe tepkisini gösterenler olmak zorundadır. Doğal olarak da "polemik yarattı" diye suçlanacak bir taraf da olamaz. Dinin dokunulmazlığı ise sözkonusu değildir, herhangi bir din veya düşünce sistemi de eleştirilebilir, olay hakaret boyutuna getirilmedikçe sorun veya suç yaratmaz. En azından düşünce özgürlüğü olduğu söylenen bir ülkede bu böyledir. ifade özgürlüğü olduğu söylenen bir ülkede de "fikirlerini kendine saklamak zorundasın" demek suçtur, en fazla "fikirlerini kendine saklaman daha iyi olur" denebilir.

    ek: acaba bir yerde mantık hatası mı yaptım? dediklerimde karşı çıkılabilecek nokta nedir? diye merak ettiğimden bu yazıyı beğenmeyenlerin özelden eleştirisini bekliyorum. eleştirin de düşüncelerimi düzelteyim.
    3 ...
  10. ?.
  11. ?.
  12. dogmatik tavıra karşı oluşan haklı tepkidir. polemik konusu değildir,herkes fikrini söylemektedir;ama din öyle bir kalıp halini almıştır ki bazı saksılarda,o saksıdan ibaret sanılan din ilerlemekten aciz bırakıldığından kısır polemiklere neden olmaktadır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük