günümüz de yaygın olan insan tipidir. günümüz de ki çoğu kişi dini geri kafalılık ve kısıtlama olarak görmektedir. nedeni ise çok açık. televizyonlar da, gazeteler de islam' ın arkasına sığınan bir çok soysuz görmek mümkündür zaten sevgili atatürk' de bundan söz etmiştir "bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir." atatürk böyle söylemiştir ve çok da doğru söylemiştir. çok yakın bir dostumla konuşurken bunu daha iyi anladım yani bizi nasıl dinden soğutmaya çalıştıklarını ve nasıl başarılı olduklarını.
-abi ben islam' a pek inanmıyorum.
+niye abi?
-çünkü geri kafalılık var oğlum. yok şunu yapma yok bunu yapma falan filan nasıl din bu. islam' a tamamen inan dincidir.
bu durum gerçekten üzücü. insanlar dini geri kafalılık ve kısıtlamacı olarak öğreniyor. günümüz de insanlar muhtemelen karşıların da namaz kılan yada ne bileyim bu dinin gerektirdiği şeyleri yapan insanlar gördü mü biraz ön yargıyla yaklaşıyor desek yalan olmaz. tabi bu karşısında ki insan din perdesine de bürünmüş olabilir ama düzgün bir insan da olabilir. ben sadece genel düşünceyi belirtmek istedim. ben de öyle namaz kılan, kendi dinimin gerekliliklerini hep yerine getiren bir insan değilim ama din ile ilgili böyle bir görüş taşıyan insanların düşüncelerini doğru bulmuyorum.
insanlara hiç bir zaman gerçek din ve gerçek din anlayışı öğretilmedi.
bize yıllarca gerek medya aracılığı ile gerek sözde aydınlar aracılığı ile din olgusu karanlık ve geri kalmışlık olarak öğretildi.
yıllarca hep sahte şeyhleri din adına insanları sömürenleri gördük meydanlarda ve dini de böyle bir şey zannettik.
bunun suçlusu gene biziz tabii; öğrenmedik, okumadık, gerçek alimler yetiştiremeik, yetişenlere de tamah etmedik.
Islam ülkelerinin her hafta uzaya astranot göndermeleri, genetik mühendisliği konusunda yaptıkları çalışmalar, afganistan daki proton parçalama çalışmaları, mekke de yapılan internette fiber optigin önemi ve yeri konulu toplantılar, yemen in mikro çip üretiminde dünya lideri olmasına bakinca ...
din; insanların daha iyi birer birey olmalarını sağlamak, insanlara iyi ve kötüyü gösterebilmek için varsa eğer dinci olmak geri kafalılık mıdır? diye düşündürür başlık. ancak dini kullanarak saçma sapan hareketler yapan insanlar vardır ki bunlara katılmak diye bir şey söz konusu olamaz.
etrafında islam'ı geri kafalı olarak yaşayan bir çok insan görmüştür ki maalesef bunlar o kadar çok sayıdaki elini sallasa onlara çarpar. kendisi de "bunların yaptıkları acaba doğru mudur?" diye araştırmadan islam'ı onların yaşadıklarına göre yorumladığı için bu kanıya varabilir.
sözlükte dua yazan tipler olunca, insan normal olarak bu düşünceye terfi edebilir.
arkadaş sözlüğe dua yazmak nedir ?
ne kullanıyorsunuz siz geceleri ?
yo, din gerçekten geri kafalılıktır, bizde yeniye iltifat yoktur, biz eskinin eskimediğine iman ederiz. yeni ise, nevzuhurdur. eski asildir, yeni kof. bu açıdan ben bir geri kafalıyım.