Evet aykırı görünebilir ancak laiklik dinsizlik demek değildir sonuçta. dolayısıyla devlet, halkının çoğunluğunun tabi olduğu dine karşı istisnada bulunması gerekir. laikliğin başkenti fransa'da noel tatil değil midir? ve elbette pazar günlerinin tatil olması da tesadüf değildir.
bir genç düşün, bu fikir beyninde ilk oluştuğunda: ''nasıl oluyor lan'' deyip laikliğin ne olduğunu anlama isteği uyanan ama sonra ''sohbetteki abiden daha iyi bilemem herhalde'' diyerek vazgeçen.
dini bayramlarda tatil kararını meclis alır, meclise meclis tarafından teklif verilir, meclis de bunun kaç gün olacağını belirler ve kabul eder.
laiklikle ne alakası vardır anlaşılamamıştır.
soruyorum bu ulkede ne laklige aykiri degil ki? diyanet baskanligi degil mi? okullarda din egitimi verilmesi degil mi? ben laik olalim veya musluman olalim demiyorum ama bu rejimin bi an once karar vermesi lazim laik misin musluman misin?
öf yeter ya laikliği dinsizliğe eşit görenler hem laikliği savunanlar hem de karşı çıkanlar. vay arkadaş! duyan da ateizmin birinci kuralı sanacak laikliği.
herkesin inancı kendinedir gereksiz tartışmalardır bunlar. kimse kimsenin fikrini bir nanogram bile değiştiremez. (bkz: bir cisim olarak fikir)
ramazan ve kurban bayramlarının resmi tatil olmasının tek sebebi insanlar için tatil imkanı olmasıdır. bu günler tatil değilde tıpkı cuma namazı gibi ibadet günleri/zamanları olsaydı devlet kesinlikle bu bayramları tanımazdı. tıpkı cuma günleri/namazları gibi işte.