efenim yine başlık karaktersiz kalmıştır başlıgın ilk hali" dine ve atatürk'e hakaret ederek dikkat çekmeye çalışan yazar olacaktı".
efenim bu yazarımsılar türk milletinin degerlerine hakaret ederek dikkat çekmeye çalışıyorlar , bunu da ya islamı ya hz. muhammedi yada atatürkü kötüleyerek yapmaya çalışıyorlar . aslında böyle insanların dünyada yaşıyor olması ve sözlükte yazar olması benim için ayrı bir utanç kaynagıdır.
sözlük fikirlerin tartışıldıgı bir yer olarak anılıyor , iyide senin atatürkle ilgili dinimizle ilgili nasıl bir sabit fikrin olabilirki gelip tartışasın . sözlük yaş ortalaması aşagı yukarı 20 ile 29 yaş aralıgında yani bu insanların ne atatürk ne de dinimiz hakkında tam olarak net fikri olamıyacagının göstergesi . çatır çatır bu konularda konuşabileceginin degil. sözlük provakasyon yeri degil, gidin bu fikirimsi düşüncelerinizi başka yerlerde yazın.
bazılarının, din atatürk kadar önemli mi diye kendi fikrini beyan ettikleri başlık olmuştur. islam dini, türk milletinin bayraktarlığı altında 1000 yıldan fazla bir süredir halen daha faaliyetini sürdürmektedir. eğer türkler olmasaydı, tek müslüman olan araplar kendi içlerinde birbirlerini yiyip önce kendi devlet otoritelerini bozacaktı, ardından tepelerine çökecek olan ingiltere ve amerika sayesinde de dinlerini tamamen yitireceklerdi. 1921'de mustafa kemal atatürk dünya tarihinin en büyük direnişlerinden birini sergileyerek türk milletini kurtarmış, ve haliyle de dini de kurtarmıştır. bazılarınızın o kıt kafası almasa da atatürk çok büyük adamdır.
bunu yapan çok kolpa var aramızda. güya atatürkçü güya müslüman. çamur at izi kalsın değerlere hakaret milleti birbirine düşür. bundan zevk alan mazoşist yazarlar var. dini ve milli değerler arasında kıyaslama yaparak da bunu yapıyorlar. oysa her ikisi de bizim toplumumuzun birer parçasıdır ve değerleri başkadır. tam sebebini bilmemekle beraber ergenliğin getirdiği dikkat çekme psikolojisinin bir tezahürü şeklinde yorumlamam mümkündür.
tahammül edememenin dogal oldugu bi harekettir. bunu maneviyat penceresinden anlatmak en dogrusu sanırım. şöyle ki; yanlış olması bi yana, dine inanmamak da, atatürk'ü sevmemek de kişisel tercihtir. hakaret ise, tamamen saygısızlık anlamına gelir ve karşı taraftan da saygısızlık doğurur. kişisel tercihlere hakaretin de çok büyük bi saygısızlık oldugunu anlatmaya gerek yok zaten. bu durumda dine ve ulu önder atatürk'e hakaret de karşılık olarak her türlü hakareti ve saygısızlıgı hakkeder.
yani, bu saygısızlıgın da sonucu tabi ki yine aynı şekilde olacaktır. atatürk'e hakaret ettim, ama bu benim görüşüm, yok saygı duymak zorundasın, yok şu, yok bu kesinlikle mantıklı degildir. aynısı herhangi bir din için de geçerlidir.