aslında dinle alakası olmayan, beynini yemiş olduğundan "şeriat isterük! tek yol islam" gibi denyo denyo laflar sarfeden, ülke ve vatandaşlarının geleceği ve özgürlüğü için tehdit oluşturan vatan hainlerinin sürekli din içerikli konuşmalarına maruz kalıp gözün dönmesi ve sinirden delirmek sonucunda gerçekleştirilen eylemin yukarıda sayılmış olan dayanaklarıdır.
istediğim yerde, istediğimi yiyip istediğimle yatıcam. bu kadar basit. ben bunları yaparken rahasız oluyorsan "s.kime kadar yolun var". sen de git istediğini yap, bulaşma. bulaşırsan da bulaşma dayanağına saldırınca sinirlenip "kutsalıma saldırma" diye ağlama.
bilim olmamalıdır çünkü bilim ve din karşı karşıya getirildiğinde ortaya yeni bir din olan ateizm çıkıyor. şayet bilim aracılığıyla dini yok edebileceğini sanan biri varsa ya bilimden anlamıyordur ya da dinden. çünkü bilimin temel niteliklerinden birisi değişebilir ve sil baştan yeni bir hal alabilir olmasıdır. bu amaçla uğraşan kişi fizik ve metafiziği iyi incelemeli farkları tek tek ezberlemelidir.
dine saldıran değil de dinciler tarafından saldırıya maruz kalanların savunusunun dayanağı direkt kur'an dır. yetiyor zaten başka dayanağa gerek yok.
herkes işine baksa ne de güzel olurdu aslında.
kesinlikle bilim değildir. ateistlerin 'bilim'e dayandıkları iddiaları tamamen uydurmadır. çünkü genel bilim kaidesi gereği, bilim varlığı kanıtlanan şeylerin varlığını kabul ederken, varlığı kanıtlanamayan şeylere 'yok' demez. mesela "bir x galaksisinin y sistemindeki z gezegeninde yaşayan bir canlı var mıdır?" sorusuna 'yoktur' şeklinde cevap vermez. çünkü oraya ulaşmış değildir. ulaşana kadar 'olabilir'dir. yani bilim ulaşabildiğini 'var' olarak nitelendirirken, ulaşamadıklarını 'yok' olarak nitelendirmez. dolayısıyla Allah'ın yokluğunu 'bilimsel' olarak ispat etmek diye bir şey yoktur. varlığına ulaşamamanız, varlığını keşfedememeniz 'yok' anlamına gelmez.
ayrıca şöyle bir eleştiri de yapmak gerekir ki, o da doğrunun tek ölçütünün bilim olmadığıdır. bilim bir araçtır ve ayrıca hata payı yüksektir. zira bilim dediğiniz şey daha dünyanın yuvarlak oluşunu dahi yeni öğrenmiştir. bilim bir delil olamaz. ancak delil zincirinde bir halka olarak yer edinebilir. ayrıca 'delil'ler sadece maddi değildir, manevi deliller de vardır. vicdan, fıtrat, nefis gibi. zaten kuran'da afaki(ufukta, uzakta, insanın dışında olan), enfüsi(nefsi, fıtri, vicdani, insanın içinde olan) ve kitabi ayetlerden bahseder. bir iddianın 'doğru' olabilmesi için de afaki, enfüsi ve kitabi ayetlerle çelişmemesi gerekir. kitabi ayetlere ateistler inanmadıklarından, en azından onlar için enfüsi ve afaki ayetlerin çelişemeyeceği, bir bütün olması gerektiği söylenilebilir.