inanmak kalbe dayandığı için mantık gerektirmez. ama bilimin iddiası mantıklı olmalıdır. darwinin iddia ettiği evrimde mantık varsa harun yahya mehdidir.
insanlar yaradılıştan gelen bir boşluktan dolayı her zaman bir şeylere inanma ihtiyacı duyarlar. En sıkı inandıkları şeyler genelde üzerinde fazla bilgisi olmadığı şeylerdir. Dinde bunlardan biridir. insanoğlu bir dine ancak dogmatik olarak inanabilir.
En güzeli bok atanların bir dayanağının olmasıdır. Teoriler ispatlanabilir, aynı zamanda çürütülebilir de. Düzgün gözlem ve kaynak ile gayet çürütülebilir evrim teorisi, zira adı üstünde "teori". Ancak dindarlar genelde scientific method dışına çıkarak somut hipotezleri soyut kaynaklarla çürütme yanılgısına düşerler ki, acınasıdır. Evrimciler de aynı şeyi yapar ama, bana kalırsa dinciler daha çok yapıyor.
evrime inanan bilim insanları ancak dişi ve erkeğin birleşiminden meydana gelen insan ırkna, hadi onu geçtim yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar sorunsalına gerçek bir cevap verebilirlerse sonu gelecek olan bok atmadır.
evrime inananlar neyi kanıtladı ki gökten inen kitaba inananlardan ispat beklerler bunu da anlayabilmiş değilim henüz.
hem evrimi kanıtlansa ne yazar? allah ''ol'' demiş ve olmuş her şey. zaten inanan bu şekilde inanıyor. ister evrimcilerin inandığı şekilde, ister havva ve ademden olsun. %100 kanıtlansa bile, hadi onu geçtim bire bir insan klonlanabilse bile ''tövbe tövbe, allah sonumuzu hayır etsin'' diyip o görmediği şeye inanmaya devam edecektir.
bilim ilmin sağlamasıdır. özellikle kuran da yazılan şeyler binlerce yıl sonra bilim sayesinde kanıtlanıyor. gerçek bir mümin bilimin aydınlattığı olayları kuran daki karşılığını hemen bulur ve bilimin ışığında inancı daha da kuvvetlenir.
şahsen kendi adıma böyle.
bilim adamı olsam aynı zamanda hacı falan olurdum sanıyorum. aslında ilim ve bilimin birlikte çalışmalarında bir sakınca yoktur.