dindarlasma ile birlikte artan bilgisizlik

entry9 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. hayatın anlamını sorgulamakta değil ezberlemekte bulanlar/buldurulanlar için ne yazık ki geçerli olan durum.
    0 ...
  3. 3.
  4. zahid - sufi çatışması bağlamında bakıldığında daha net anlaşılabilecek bir konudur. geleneksel dini duruşların getirisidir maalesef.
    0 ...
  5. 4.
  6. at yalanı bikiyim inananı dedirten pozitivist, gerici baslık.
    0 ...
  7. 5.
  8. mutlak doğruyu anlamanın tek yolu materyalist düşünce sistemi olduğunu haricindeki varsayımları hiçe sayan önyargılı söylem olması bir yana tükiye gibi din = muhafazarlık felsefesini benimsemiş ülke halkları için ise kesinlikle geçerli ve gerçek olan önerme. ancak devamında gerçek dindar entellektüelllerin kabul etmeyeceği önerme. örn: islam öncesi arap medeniyeti ile sonraki islam medeniyeti arasındaki anlamlı sosyal, kültürel, bilimsel farklılıklar mukayesesi. bağdat istilası ve osmanlı öncesi islam dünyası. asıl sorun dindarlaşan insanın cahilleşmesi değil. cahil- bilgisiz insanın ( ön yargılı, hoşgörüsüz, ötekileştirici, faşist, sağcı ( solcuları dinsiz sanmak)) dindarlaştığını sanmasıdır.
    0 ...
  9. 6.
  10. başlıktan yola çıkacak olursak. bütün bilim adamları ateistir.
    1 ...
  11. 7.
  12. 'din'i algılayamamış, saldırmaktan zevk alan bünyenin yeni söylemidir..dinin emirleri dogrultusunda yaşamaya çalışma sorgusuzlaşmayı degil tam tersine daha fazla sorgulamayı, ögrenmeyi, araştırmayı gerektirir.asıl cehalet bilmeden konuşmak olsa gerektir.
    2 ...
  13. 8.
  14. dindarlaşma ile alakası olmayan bilgisizliktir. şayet varsa bu bilgisizlik bazen laikleşme ile artan putperestlikten daha iyi olabilir.burda sözüm laikliği tapınacak birşey haline getirenleredir.anlayan anladı.
    1 ...
  15. 9.
  16. doğrusu "muhafazakarlaşmayla ile birlikte artan dışa kapanırlık" olabilir. kişi dogmaları mutlak sayarak, başkaları ne diyor hiç umursamaz ve öğrenmeye çalışmaz. bu da çağdaş görüş tarafından cahillik olarak nitelendirilebilir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük