Ben de dindarım, seviyorum. Keşke daha çok sevebilsem. Canım atam.
Örneğin benim tesettürlü arkadaşım da çok seviyor çünkü arkadaşım allah tarafından kendine bahşedilen beynini kullanıyor.
Din pazarlık ya da reklam meselesi değildir, din kutsaldır. Şüphesiz ki gazi'den daha çok dine hak ettiği kutsallığı veren bir lider olmamıştır Türkiye'de.
başlığı dindarlar değil dinciler diye değiştirmek uygun olur. çünkü Mustafa Kemal Atatürk sayesinde dindarlar, bugün rahatça dinini yaşayabiliyor, o olmasaydı bugün büyük ihtimalle ülkenin resmi dini hristiyanlık olmuştu.
not: onu sevmeyenlere kısaca (bkz: veled i işgal) diyebiliriz.
Kavram kargaşası yaratmaya çalışan, gerçek dışı saptamadır.
Din sömürgenleri yani Dinci, gerici, irticacı ve yobazlar çıkarlarına uygun olmadığı için atatürk'ü sevmezler. Bunlara dindar diyen de bunlardandır.
Atatürk'ün alkol almasıni bahane eden yobazların iç yüzüdür. yapılan fedakarlıkları kişisel günahı ile bağdaştırır bu iq seviyesi tek haneli varlıklar.
Çoğunluk öyle evet. istisnalar çok az. Mesela ben.
Atatürk sevince ateist olmuyoruz, Müslümanlıktan da çıkmıyoruz. Türk oluyoruz Türk!
Atatürk'ü sevmek için herhangi bir dine mensup olmanız gerekmez.
Merhum ulu önder yobazları sevmediği ve köklerini kazıdığı için ulu önderi sevmemeleri pek normaldir.
Aman sevmedilerde ulu önderin çokta şeyinde yani. Biz onu seviyoruz, o nu seven ve önünde saygı duruşunda duran milyonlarca laik ve çağdaş insan var bu ülkede, evet yobazlar siz Atatürk ü sevmeyin, biz ona yeteriz.
10 Kasımda derste sınıfı saygı duruşuna davet ettiğimde itin teki tek başına yap o zaman herkes özgür dedi, bilmiyor ki özgürlüğünü ona Atatürk verdi..
Anketlerle ve halk söyleşilerinde fazlasıyla görülmekte olan durumdur. yukara da bu söyleşilerden bir örnek verilmektedir.
--spoiler--
Atatürk ün her şeyden önce bazı idealler kisvesine bürünerek özellikle sosyal hayatımızla ilgili pek çok kısıtlama getirdiğini düşünüyorum. özellikle dil konusunda devlet eliyle yapılan uygulama ve engellerin halka zorla yön vermek amaçlı yapıldığı sizce de aşikar değil mi?
Modern bir dünyada yaşıyoruz fakat modernlik belli bir kesime atfedilemez ve modernliğin ölçütü de kısıtlamalarla mümkün kılınamaz. ben yüzyıl öncesine bakınca eleştirilen bir 600 yıldan çok farklı olmayan yeni bir devlet görüyorum
--spoiler--
Nasıl bir kafa lan bu?
Modernliğin ölçütü göreceliymiş yollarda sokaklarda görüyoruz kimin daha modern olduğunu aptal mahluk.
.