allah'ın varlığına, birliğine inanan, islam'ın her şartını uygulamaya çalışan yazarlardır.
neden kategorize etmek lazım? ak kedi kara kedi ortaya çıksın, millet gerçeği görsün. insanlar ben dindarım diyemiyor türkiye'de! çünkü baskı var, ahirzaman, zor. iman ateş olmuş. allah'u ekber.
hiçbir yazar korkmasın, dangalaklar çıkıp ben şuyum buyum, çağdaş felan fıstık diyorsa siz de ben de dindarım ulan diyin. örnek olması için başlıyorum:
(bkz: drnirvana)
nirvana'ya ulaşmış yazar değildir, ulaşamadım diyorsa yalandır.
o yüzden bilmez türkiye'de "ben dindar'ım" demek baskılanmaz, iman ateş değil gül bahçesidir yaşamasını bilene. asıl, "ben dinciyim - baskıcıyım" diyen dindarlığın arkasına gizlendiğinden, asıl dindarlar bunlara genellikle sessiz kaldıklarından yanlış anlaşılırlar, o kadar.
kimsenin bilmesi gerekmeyen bir olay.sonuçta din allah ve insan arasında bişey ve başka bi insanın bunu bilmesine gerek yok.insanın dindarım demesi onun dindar olduğu veya dememeside dindar olmadığı anlamına gelmez.insan bunu kalbinde yaşar.
reklam kokan hareketler bunlar...
kendinden bahsettirmek ve şakirtler arasında " abooovvv buyuk işler yaptın " şeklinde methiyeler duymak için çırpınan birinin söylemi.
ha amaç konuşulmaksa:
(bkz: seni oyle bir tiklatacam ki 100 yil konusulacaksin) *
dini fazla tartışmaya açtırmayacaklarını umduğum yazar tipleri. ama olmuyo ki bi bakıosunuz evrim bi bakıyorsunuz bilmem ne. hayır zaten başımızda var yeterince akacak yeni mecralar mı buluyolar nedir?
yüce yaradanın birliğine ve beraberliğine inanıp, onun sözünden çıkmayan yazarlardır. inançlarını kendileri de anlayamacakları şekilde arapça dile getirirler, ibadetlerini arapça gerçekleştirirler. anne ve babasını peygamberlerine feda etmek isteyenleri de vardır *
tabi bunların yanında akıl ve mantık çerçevesinde bir yaratıcıya inananlar yok mudur?.. vardır "inşallah".