dini anlayamamış insanlar için geçerli olan durumdur. kanıt için;
Nisa / 162. Fakat içlerinden ilimde derinleşmiş olanlar ve müminler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman edenler, namazı kılanlar, zekâtı verenler; Allah'a ve ahiret gününe inananlar var ya; işte onlara pek yakında büyük mükâfat vereceğiz.
Hacc / 54. Bir de, kendilerine ilim verilenler., onun (Kur'an'ın) hakikaten Rabbin tarafından gelmiş bir gerçek olduğunu bilsinler de ona inansınlar, bu sayede kalpleri huzur ve tatmine kavuşsun. Şüphesiz ki Allah, iman edenleri, kesinlikle dosdoğru bir yola yöneltir.
Al-i imran / 7. Sana Kitab'ı indiren O'dur. Onun (Kur'an'ın) bazı âyetleri muhkemdir ki, bunlar Kitab'ın esasıdır. Diğerleri de müteşâbihtir. Kalplerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onu tevil etmek için ondaki müteşâbih âyetlerin peşine düşerler. Halbuki Onun tevilini ancak Allah bilir. ilimde yüksek pâyeye erişenler ise: Ona inandık; hepsi Rabbimiz tarafındandır, derler. (Bu inceliği) ancak aklıselim sahipleri düşünüp anlar.
tüm kainatı bir yaratıcının var ettiğine inandığını belirten zihniyet, ne yazık ki varolan kainata sanki tanrı başka biryerden gelmiş gibi bir inanç sistemi oluşturmuş kendine.
''allah balarısına vahyetti'' dikkat edin allah balarısına vahyediyor çiçeklerden toplaması ve bal yapması konusunda, eşeğe ya da kertenkeleye değil. çünkü sadece arı bal yapabilecek donanıma sahiptir.
Dinden dine değişecek bir durumdur. Her ne kadar "kullu yevmin huve fi şe'n" ayeti mevcutsa da, islam dinindeki tanrı, deist anlayışa daha yakındır. Bunun için evreni insana ve onun iradesine bırakmiştir. dolayisiyla islam, pozitif ve formel bilimlere gayret de müsamahakardır. Hatta teşvik eder. Kaldı ki, teşvik etmediğine inanırsak bile, Orta çağda ıslam cograftasında gayet de rahat yaşayan ve bilim yapan ateist bilim adamlarını (mesela Razi ve Hayyam geliyo şimdi aklıma) nasıl açıklayacağız? Ha, bir Müslüman çıkıp da "islam'da bilim yoktur" derse bu onun görüşüdür, islam'in değil.
genellemedir, bazıları abartıyor yobaz dindarlar ama kesinlikle islamın özünde çok da yenilikçi ve bilime de açık olduğunu düşünüyorum. Gel gör ki insanların bazıları bunu öyle yanlış lanse ediyor ki herkes bu şekilde sanıyor.
birçok bilimadamının dinine çok bağlı olduğunu da göz ardı etmemek gerek.
belki istanbul'un fethinden beri islam dünyasının geri gitme sebebi. geri gitme diyorum çünkü 1453 den önce alime saygı vardı. hatta fatih sultan mehmet in en çok eğitime bütçe ayırdığı bilinir.
ayrıca akıllı insanların dinimizden soğumasına sebep olan yobaz kafasıdır. akıl diyorum çünkü akıl islamı anlamakta yetersiz kalmaktadır malesef. din kalp ile öğrenilir (bkz: insanı beynini oluşturan parçalar)(akıl, nefs, kalp, ,irade ).islam'ın altın çağında ne bilim insanları yetişmişti. en basitinden ibn-i sina'nın kitaplarının 1700 lere kadar avrupa'da okutulduğu söylenir. ama malesef günümüzde en basitinden ışid terör örgütünün adının adının islam devleti konulması, konuya yüzeysel bakanlarda antipati oluşturmaya yetmektedir.
Kendi kutsal kitaplarında ''düşünme organı kalptir'' yazan, deve sidiğinin şifalı(!) olduğuna inanan, sünnetin ve orucun faydalı(!) olduğunu sanan dindoş avellere ne denir ki?
Dinler ve dinciler ne zaman bilime dost oldu ki zaten?