din zaman kaybıdır

    2.
  1. şunu bir kesinleştirelim de; pardon ama ibadetin egoistçe olduğu da nereden çıktı?
    bir de ne kadar kestirme, ucuz, mesnetsiz iddialarla çıkıyorsunuz yola be kuzum?

    islamiyette bir günün önemli bir kısmı değil, en önemli anları ibadete ayrılmaktadır. (bkz: namaz vakitleri) normali de bu zaten. seni yaratmış, dört bir yanını nimetleriyle donatmış bir yaratıcıya arta kalan zamanlarını mı ayıracaksın yani?

    en basitinden dua da bir ibadettir mesela... her ağzınızı açtığınızda ben dememeyi bilseydiniz, tüm insanlara dua edilebileceğini idrak edebilirdiniz. zekat vermeniz farz mesela. tabii çok sevdiğiniz mallarınızdan ayrılmayı göze alabiliyorsanız... sadaka verebilirsiniz.

    sanki koskaca islam tarihinde hiç keşif yapılmamış, insanlık adına çareler bulunmamış. bu tarz iddaaları olanlara şahsi hütüphanemi açabilirim. buyursun gelsinler müslümanlar nelere vesile olmuş görsünler.

    sermayesi dünya olan ahiret için tabi ki bu dünyada bir şeylerden feragat edilecektir. neyin zaman kaybından bahsediyorsun sen? zamanı, onun ve yaratılmış her şeyin sahibinden mi sakınıyorsun?
    12 ...
  2. 10.
  3. insanoğlunun varoluş gayesini unutmuş insan söylemidir. (din, yüce allah'a iman ve ibadet etmektir; zaman kaybı değil, zamanın ta kendisidir.)
    5 ...
  4. 8.
  5. kısmen doğru bir önermedir.
    dinin özünde dünya hayatı değil, cennet için yaşamak, sürekli yaratıcıya sığınmak, ona tapınmak gibi insanı gerçekliklerden soyutlayıp dünyevi zevklerden mahrum bırakan bir yapısı vardır.
    oysa mutluluğun kaynağı bu dünyadan zevk almaya bakmaktır. ne varsa burada vardır. başka bir yerden medet ummak, burayı geçici bir yer olarak görmek son derece mantıksızdır.
    ha elbette burası geçicidir. bunu ölüm sayesinde mantığımızla da kavrayabiliriz.
    lakin,abes yere hayali bir şeylerden medet ummak, neymiş efendim maneviyat falan son derece gereksizdir. maneviyatın özünde sevgi vardır. yaşama sevinci, hoşgörü, iyilik vardır. bunları kavrayabilmek için de dine falan gerek yoktur.
    ha gerek duyanlara saygı duyulabilir, ama bu gerçek değişmez...

    din zaman kaybı değil de nedir ki, ha bire allaha tapınan, inip kalkan milletler dünyanın en geri kalmış ve sefil milletleri..
    oysa bu dünyayı yaşayan, rasyonel ve modernleşme temelli batı anlayışına sahip ülkeler neden süper güç?
    3 ...
  6. 15.
  7. ben kendimi her yalnız hissetiğimde,kararsızlığa düştüğümde,çaresiz kaldığımda,umutsuz olduğumda bana sığınacak bir kapı olan din isterse bütün zamanımı alsın önemli değildir.içinde her türlü yavşaklığı barındıran insanlardan,bir günü öbürüne denk olmayan 'sevgililer'den,beni dünyaya getirenler olmasına rağmen zaman zaman sorunlar yaşadığım ailemden çok daha yakındır bana 'tanrı'. en azından o sizi aldatmaz.şartları bellidir.dürüsttür.ya inanırsın ya inanmazsın bu kadar basit.
    2 ...
  8. 3.
  9. o din yahudilikse daha da kötüdür. *
    1 ...
  10. 5.
  11. "tamam hadi onu da anladım. sen dindar değilsin, namaz kılmıyorsun. söyle bakayım insanlık adına ne çare buldun ?"diye sormak istediğimdir.
    3 ...
  12. 13.
  13. Allah insana akıl, fikir, ve en güzeli beyin vermiştir. hiç bir yerde otur akşama kadar bana ibadet et, namaz kıl, dua et diye yazmaz. herşeyin bir zamanı vardır. ayrıca ALLAH çalışmayı, insan olmayı, faydalı olmayı, cahil olmamayı, insanlara yardım etmeyi de emretmiştir. yani insan olmak en büyük ibadettir zaten. insan olmak zaman kaybettirmez aksine zaman kazandırır, insan kazandırır, sevap kazandırır. anlama güçlüğü çeken insanlar için belirteyim namaza veya ibadete karşı değildir aslında insanlar siz öyle bakıyorsunuz, öyle görüyorsunuz. Herşeyin aşırısı zarardır, ziyandır, sapkınlıktır, sapıtmayalım.
    1 ...
  14. 9.
  15. her insanın dine ihtiyacı yoktur.
    ama toplumun düzeni için çoğu insanın dine ihtiyacı vardır.

    belli bir düşünce boyutunua aşmış insanların sadece tanrıya inanmaları kafidir.
    2 ...
  16. 14.
  17. en yaygın mezheplere göre islam dininde;
    sabah namazı: 5-10 dakika.
    öğle namazı: 10-15 dakika.
    ikindi namazı: 5-10 dakika.
    akşam namazı: 5-10 dakika.
    yatsı namazı: 15-20 dakika.
    kur'an'daki namaz vakti: 3. (sabah, öğle, akşam)*
    kur'an'da teravih namazı: yok.
    bir günde abdest almaya ayrılan maksimum süre: 15-20 dakika.

    islam dininde bir gün içinde ibadete ayrılan maksimum toplam süre: yaklaşık 1,5-2 saat.
    bir gün içindeki saat sayısı: 24.

    dinin zaman kaybı olduğunu savunurken kurulan cümle: "özellikle islamiyette bir günün önemli bir kısmı ibadete gidiyor."

    tamam. şimdi dağılabilirsiniz.

    (bkz: işi gücü islam'a bok atmak olan tipler)
    1 ...
  18. 11.
  19. 24 saatin sadece 1 saatini ibadetle harcayan müslümanlar için geçersiz olan iddiadır..

    yahu banyoda bile daha fazla vakit geçiriyor insan..o zaman kimse banyoya da girmesin..

    ibadetten arda kalan 23 saat var..el insaf be arkadaş..
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük