Olmasaydı kuralları anadan doğma herkes yazabilirdi. Din olmasaydı bu kabramın adı türkçe olarak insanizm olabilirdi. Konfiçyüs gibi inlar çıkabilirdi. Ortaya bu sefer milyonlarca kitap yazılırdı.
Halkımızın yarısının bu kadar aptal olduğu görmezdik. Afganistan da Taliban masum insanları yoktan yere şeriate göre katledemezdi. Araplar insanların yıllarca biriktirip hacca verdiği parayı böyle çatur çutur harcayamazdı. Falan filan vs.
yeni bir din olurdu.
din niçin vardır biliyor musun?
çünkü din insanın en büyük ihtiyacıdır.
ateisler diycek ki, biz dinsisiz!
ateizm bile dinden kaçmak için uydurulmuş dindir.
insan birşeylere inanmak zorundadır.
Bugün cezaevinde kim hangi suçtan yatıyorsa, din olmasaydı eğer herkes ama herkes bir şekilde o suç dediğimiz davranışları sergiler ve dünya cehennemvari bir hal alırdı.
Ama din var ve insanları korkutuyor, ceza olacağını, insanın kendini kontrol etmesi gerektiğini öğretiyor. Din, hayatımızın teminatı ve garantisidir.
Din olmazsa ahiret olmaz. Ahiret yoksa ahlaktan bahsetmek mümkün olmaz ve dünyada herkes pozitivist ve materyalist olmak zorundadır. Bu durumda insan kendi çıkarı için her şeyi yapar ve bu mantıklıdır çünkü hesap vereceği kimse yoktur, dünyada sadece kendi avantajı için çabalar durur. Din yoksa hitlere kimse "sen neden böyle yaptın" diyemez mesela.
din olmasaydı din yine olurdu. ne yazı ki insan beyni hep hoşuna giden ve en basit olan cevaba inanmaya meğilli.
bütün dinlerin çıkış noktası da işte burası. insan dünyayı ve onun içinde ki yerini sorgulamaya başladığı an doğdu ilk din, ve günümüze kadar da evrilerek devam etti. bu gün dahi beyniniz bu şekilde çalışıyor. hava da gördüğümüz nesnelerin uzaylılara ait olduğuna inanıyor insanlar hem de ezici bir çoğunlukla, çünkü bu vevap en basidi ve içinde ki gizem sebebi ile insanın en çok hoşuna giden cevap. ama gerçek hiç de öyle değildir. ufo fenomenlerinin çok az bir kısmı açıklanamamıştır. bu onların uzaylı olduklarını göstermediği halde insanlar buna inanmak ister. işte din de böyledir. ufolara inanmak ile bir tanrı ve dine inanmak arasında pratikte hiç bi fark yoktur. aslına bakarsak ufolara inanmak çok daha kabul edilebilir ve makul en azından ortada yanlış da olsa gözle görülebilen bir olgu söz konusu.