din nehirlerin önüne konan bir baraj gibidir. o baraj olmasa o nehir çoğu yerde taşar ortalığı yıkıp geçer. dünyada din kavramı olmasa bir kaos ortamı olur insanlar birbirlerini yerlerdi. din ile arası pek olmayan biri olarak yazıyorum, iyi ki din var. gerçi din yüzünden sömürülüyoruz. ama çok faydası var.
din insanlara güzel ahlak verir. tabi burada güzel ahlakı almasını da bilmek lazım. bu açıdan bakıldığında din olmasa çok büyük ahlaksızlıklar ortaya çıkabilirdi. ha şu anda var böyle şeyler ama en azından daha az. din olmasaydı eğer ahlaksızlıklar belki de sıradan şeyler olacaktı. ahlak diye bir kavram oluşmayacağı için. o yüzdendir ki yaşam olarak çok farklı olurdu ama kavram olarak pek değişiklik olacağını sanmıyorum.
sürekli her olayı dine bağlayanlar birbirini sikerdi herhalde. o kadar ki varsa yoksa din. dini olmayan adam ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bazı kesimlere. din en tehlikeli tabudur. tabu diyorum çünkü dini okumak araştırmak sorgulamak yerine din adına duyulan saçma sapan yalan yanlış nerede ne varsa yapmaya hazırız. ufakken kulağımıza çalınan yanlış bir şey 40 yaşına bile gelsek değişmeyecek bir kuraldır bizim için.
Din olmasaydı diye bir düşünceyi kabul etmiyorum + hayal bile edemem dinsiz bir ülke dinsiz bir şehir dinsiz insanlar olduğu zaman kıyameti daha erken getirirdiler derim.
birbirlerini inançları yüzünden hor gören insanlar büyük çoğunlukla yok olurdu, ülkeler şimdiki seviyelerinden daha kalkınmış olurdu (bkz: dinin bilime balta vurması) insanlar daha mutlu daha sevecen olurdu, allah yakar korkusuyla yapılan normal davranışlara dahil verilen tepkiler olmazdı. aah ah ne güzel hayaller bunlar.
adaletsizlik,kan, gözyaşı devam ederdi. şu an din olduğu halde bunlar fazlasıyla dünyay hakim olduğu, kötülük prim yaptığı için değişen bir şey olmazdı yine.
ünlü fransız sosyolog Durkheim der ki: bir toplumu harekete geçirebilecek ve bu uğurda savaştan, ölmek ve öldürmekten çekinmeyecekleri tek bir etken vardır. o da "din"dir.
din hem birleştirici hem de ayrıştırıcı bir niteliğe sahiptir.
din olmasaydı;
*bir marx olmazdı.
*savaş olmazdı.
*yıkım ve kıyam olmazdı.
*bide sarıkla gezen şu anlamsız adamlar(*) olmazdı.
* ve benim şu an yaptığım gibi ayrımcı, aşağılayıcı söylemler olmazdı.
dünya bu kadar gelişmiş olmazdı. din farklılıkları toplumları rekabete sürüklemiştir. rekabette bildiğimiz üzere sürekli yenilenmeyi sürekli farklı şeyler çıkartmayı sağlamıştır. büyük sanayiler, silahlar, teknoloji hepsini bunlara dahil edebiliriz. bu durum kapitalist dünyada şirket rekabetlerine dönüşmüş olsa da dinin olduğu yerde para, paranın olduğu yerde değişim olmuştur. din olmasaydı silahlar olmayacaktı.
din oldugu icin insanlar huzurlu ,mutlu , bariscil hayatlar suruyorlar diyenlere ancak kicimla guluyorum.
hic mi kafanizi kaldirip dunyaya bakmiyorsunuz, tarih okumuyorsunuz. neredeyse butun savaslarin temelinde din vardir. toplum icinde insanlar dindar, dinsiz diye ayristirilir ve birbirine dusman edilir. bizim gibi "hosguru" dinine mensup insanlar bizden olmayanlara "gavur" diye asaglar. bu ulkede din icin islenmis cinayetlerin haddi hesabi yoktur.
din kotudur demiyorum ama insanlar dini yanlis anlamis ve hala yanlis anlamakta israr ediyorlar.
danistay cinayetini isleyen alparslan aslan'nin gazetelere yansimiz ifadelerini degil, bizzat mahkemede verdigi ifadeleri tutanaklardan okuyun, ne demek istedigimi anlarsiniz.