dışardan ilahiyat okuyup, formasyon alan bir tanıdığım 70 li bir puan ile marmaris e atandı. evet bugün sabah. ben ise 84 puan ile bitlis in ücra bir ilçesine atanmıştm. . benim muğla marmarisi görebilmem için 30 yıl falan çalışmam lazım.
ama dindar bi nesil yetiştirmek önemli. kul hakkı ise çok daha önemli. teşekkürler akp.
Yapılacak yeni atamada yine en çok alınan ikinci öğretmenlik. Ama öğrencilere kul hakkını anlatacaklar. Tüm emeğim, çabam, tahsilim fitil fitil gelsin burnunuzdan, sizi bu kadar gereksiz istihdam edenlerden, sizi idareci yapanlardan...
Din kültürü öğretmenimiz olarak bir aralar imam girmişti dersimize ve sırf sureyi ezberlemedim diye tokat yemiştim.
Tokat yemeden önce besmele çekmiştim... allah demiştim ama adamın gram acıması yoktu bastı tokatı.
Bir insan sırf tokat yemekten korktuğu için okula gitmez mi beyler?.. gitmez işte böyle pislik insanlar varken.
Aklımda kalan en büyük anı en sevdiğim arkadaşım muhammed ile bulduğu yazıyı kısa bulunca senin saygın bumu diyerek kulağını çekmişti. Ne zaman hatırlasam içim burkulur şu an arkadaş ile aramızda çok mesafeler var ama bir gün buluşuruz elbet.
O zamanlardan bir yanlışlık olduğu belliydi dinin ben bir yılı aşkın süredir deistim ve bu fikrimin değişmesi imkansız. Sırf kendi dinini öğrenmiyor diye bir çocuğu ezmek ancak böyle insanlarla olur.
Bunu okuyan bir din kültürü hocası varsa eğer öğrencilerinize sorgulatmayı öğretin her dinin her mezhebini anlatın.
Hz muhammed kaç yılında doğdu yerine Deistizm ve ateizim arasındaki farklar nelerdir monoteizm ve teizm ile ilgili konular anlatın. Bu konular sadece felsefe dersinin "din felsefesi" bölümünde geçiyor. Sizde anlattığınızda bu konular daha akılda kalıcı olur.
Dindar bir nesil değil kendi dinini bilen bir nesil yetiştirin eğer olurda ingilizce öğretmenliğini tutturursam bu sene ,öğretmenliğimde işlediğim konular bittiğinde öğrencilerime felsefe anlatmak istiyorum.
Belki bilim adamı olmak için çok geciktim ama dünyada ardımda güzel bir nesil bırakarak yok olmak istiyorum.
boş iştir. din vicdani hürriyet kapsamına girer. zaten zorunlu olarak öğretilmesi ne kadar yobaz bir hükümet ile yönetildiğimizin göstergesi. din öğrenmek isteyen gitsin öğrensin. herkese dayatmak ve bunun için öğretmen atamak saçmalıktır.
En gereksiz branştır kendisi. Din kültürü adı altında sadece sunni islam öğretilmesi ise ayrı saçmalıktır. En güzel saçmalık ise en çok atama yapılan branşlardan olmasıdır.
2014 yılında ihtiyaç olarak 19. sırada yer almasına rağmen 3. sıradan kontejan verilen öğretmenlik. 3 bin 405 kontenjan açılmıştı. yani anladık ki ülke ateistlikten ölüyormuş.
Eğitim sisteminin dört artı dört artı dört artı olması, okullarda bilinçli olarak -okulda yeterli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmamasına rağmen-seçmeli derslerin Kuran-ı kerim, hz. Muhammed'in hayatı gibi derslerin seç(tir)ilmesi gibi nedenlerle bu alanda binlerce öğretmen açığı oluşmuş, ilahiyat mezunları 60-65 kpss puanlarla atanır olmuş, mezunlar yetmediği için kurumlar arası geçiş ile imamlıktan, diyanetten binlerce bölüm mezunu alakası olmamasına rağmen, formasyonu yetersiz olmasına rağmen okullarda öğretmenlik yapar olmuştur efenim. Yeni müdürlük atamalarının sınav ile değil de mülakat ile alınmasına başlanılmasıyla bunların birçoğu da yönetici olmuşlardır. içlerinde din ve ahlak felsefesini içselleştirmiş olanları biraz da sosyal ise sevilir, sayılır cinstendir.
norm kadro açığının ancak %23'ü kadar kadro verilen branştır, ne yazık ki artık sarhoş kafayla okula gelen solcu öğretmencikler bu branştan ek ders ücreti yiyemeyeceklerdir, onun yerine ziftin pekini yesinler.
batıda iseniz aşırı sabır isteyen meslektir. böyle sözlüklerden okuduğu entrylerle dini alaya alan 14-15 yaşlarında ateistlerle muhatap olmak zorunda kalırsınız.
lisede makara olsun diye ergenlerin sıkça , '' hocam cenabet kalmak günahmıdır ?
hocam cenabetlikten nasıl kurtuluruz tarzında sorular sorduğu bir branştır .
milli güvenlik dersine giren komutanlar nasıl ki öğrencilere tekmil verdirip askerliğe hazırlıyorsa , din öğretmenlerimizde haliyle içeriye '' selamün aleyküm evlatlarım diye girerlerdi . herkesin kendi ideolojisini yaymaya çalıştığı günlerdi .