dersim zayıf olmadı da, bir keresinde bu din kültürü ve ahlak bilgisi hocamla fena atışmıştık.
Her hafta öğrencilerden bir kısmını rastgele kaldırıp sure okutturur ve sözlü puanı verirdi.
1. Hafta beni kaldırmadı, 2. Hafta yine seçmedi beni, neyse efendim 3, 4, ve 5. Haftalarda aynı şekilde devam edince, hocam yeter artık bir kerede beni sözlü yapın, nedir bu bana olan gareziniz demiştim. Hoca da sana da sorarım buna sen karışamazsın falan filan demişti. Neyse o haftada öyle geçti. Ertesi hafta beni yine kaldırmayınca, hocam bu haftada kaldırmadınız beni deyip sinirli bir şekilde sesimi yükseltmiştim. O sene bir benim din kültürü ve ahlak bilgisi dersim 4 gelmişti karneme.
Şimdi düşünüyorum da: çocukluk ne güzel şeymiş be. Ama çözemiyorum o günlerdeki psikolojimi o ayrı konu. Lan ne sözlü meraklısıymışım! *
tanım: asıl konuya dönecek olursak, ayıp etmiş öğrencidir. Şimdi burda kesin derler kimse karışamaz falan diye ama, evde babası karışıyordur o çocuğa zaten. O yüzden bizim üstüne gitmememiz sonucu değiştirmez.
din kültürü ve ahlak bilgisinin zayıflığından ziyade islam kültürü ve bilgisi zayıf olan insandır. malumunuz ülkemizdeki din kültürü derslerinde hristiyanlık ve yahudiliğin üzerinden geçilip diğer inanışlar ve dinler göz ardı edilir. medrese tarzı eğitim verildiğinin ise çok az kişi farkındadır.