dinin felsefesi olmaz. din ve felsefe yanyana gelmez. çünkü felsefe dini de eleştirdiği için yanyana olamazlar
--dücane cündioğlu tipi gerzeklik mode off-
inanamıyorum. bunu söylemiş bu adam. ve hatrı sayılır bir kitlesi de varmış. ben bu tartışmaların 1000 yıl önce bittiğini sanıyordum. meğer hala din felsefesini kavrayamamış homo aptaluslar varmış.
dört bin yıllık tarihinde tek tanrılı dinler, şiddeti ehlileştirmek iddiasıyla yola çıksa bile, bütün dinlerin derdi, kaotik evrene bir düzen getirme olsa da, hiçbir tek tanrılı din şiddetten arınamaz; din felsefesinin sorunu da buradadır.
dinin yok olusudur. bilindigi gibi felsefe, dinde olmayan mantik uzerine insa edilir; dolayisiyla dinin bilimi olmayacagi gibi, felsefesi de olmaz. varsin herkes dinin felsefesini yapsin, bug lari bulsun, ne guzel olur.. **,**
aslında benim de bir kaç sorum var.
kafama takıldı.
allah'a inanan biriyim. ama madem islamiyete göre kardeş ilişkisi ensest sayılıyor.
o zaman adem'le havva'nın çocuklarından büyüdüğümüze göre, ilk ilişkiler kardeşler arasında olmamış mı?
ülkemizin 16-20 yaş arası yeni yeni bir şeyleri ciddi olarak düşünmeyi becerebilen ergenlerinin felsefe denince anladığı tek şey. din felsefesi denince bıdı bıdı kahvehane muhabbetiyle kelam kozmolojik argüman vs. tartışmaya çalışan coşkulu gençlerimiz, analitik zihin teoremi veya searle'ün bilinç teorisiyle karşılaşınca sudan çıkmış balığa dönmektedirler.