haaa, bizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi demek islam asimilesi ve ümmet bilgisi gibi işler. yanlış olan budur.
oysa din kültüründe islam tarihini, sure ve ayetleri değil de adam gibi nesnel bir gözle dinleri anlatılsa; ahlak bilgisi kısmında da dünyada tek tip bir ahlak anlayışı olmadığı farklı coğrafya ve toplumlardan örneklerle açıklansa bence kimse sorun etmez. edilmemeli de. bu bir genelkültür dersi durumuna gelir. asimilasyon aracı olmaktan da çıkar.
din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bu durumuyla zorunlu olması şerefsizliktir. o ayrı.
bildiğim kadarıyla %99'unun müslüman olduğu bir ülkede şaşırılmaması gerekendir. din dersleri uyku saati tadında geçtiği için çok da fark ettiğini düşünmemekteyim açıkçası.
din dersi sisteminin tamamiyle değişmesi gerekmektedir. kimsenin memnun olmadığı bir durum mevcut ortada. kimisi dersten rahatsızken, kimisi de dinin öğretilmediğinden dert yanmaktadır. din dersleri daha öğretici olmalıdır. ya da devlet hiç karışmasın dersleri kaldırsın kur'an kurslarına izin versin. yaş sınırlaması koymasın.
zorunlu olmaması konusuna ise katılmamak elde değil tabi.
isminin din dersi değilde sünni islam dersi olarak değiştirilemesi gerekir. din genel bir kavramdır ve islam sadece dünya üzerindeki dinlerden biridir.
Hem anayasa, hem türk ceza yasasına göre suç olan bu durumdan memnun olanlar, kanunla nizamla değil, araplar gibi iranlılar gibi sopayla yönetilme hevesinde olanlardır. Evet seriatçı kürtçü nakşibendiler seçmeli ders olsa ülkenin yarısının seçmeyeceğini bilmektedirler.
Anayasanın 2. Maddesinin ihlalidir.
Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Anayasa ihlali olduğu için TCK madde 115/ 3 e göre de suç kapsamına girebilir .
(3) (Ek: 2/3/2014-6529/14 md.) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale eden veya bunları değiştirmeye zorlayan kişiye birinci fıkra hükmüne göre ceza verilir