demek ki din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde sadece yazın gittiğimiz kur'an kurslarında öğrendiğimiz dualar öğretilmiyor. demek ki sadece müslümanlık değil bütün dinler öğretiliyormuş. demek ki neymiş din dersi şartmış. çünkü din de bir kültürdür, bir tarihtir efendim. şimdi bunun başlıkla ne alaksı var derseniz cevabınızı vereyim. bütün duaları ezbere bilen, kitabını bilen, dinini bilen birisi de zayıf not alabilir. şimdi bana buraya müfredatı yazdırmayın.
önce din dersinde kopya çekmekle başlayan bu süreç, kpss gibi daha büyük sınavlarda kopya çekilerek tavan yaptırılır. sorsan ondan müslümanı yoktur ama konu çıkarları olunca din falan yalandır.
gayet normaldir. yoksa hiçbir üniversitede kopya çekilmemesi gerekirdi, matematik mühendisliği okuyan kişi matematik sınavlarında kopya çekemez mi herşeyi bilmek zorunda mıdır? veya bilgisayar mühendisi yazılım sınavında kopya çekse mühendis değil midir?
(bkz: buraya başlık sıçılmaz)
dini tam anlamıyla en ufak hatası olmadan yaşamaya, bilgilerini aktarmaya çalışan müslümandır. zira bir dua ile namaz kılınacağını söyleyip bir soru ile de dersi geçmeyi teklif edebilir. önemli olan bu dünyadaki sınavlar değil deyü de bir seçeneği var ama onu pek önermiyorum.
din dersinde kopya çeken hristiyanla,yahudiyle (vs) aynı niteliklere sahip insandır.
demiyorum tabii ki.
din kültürü ve ahlak bilgisi dersi adı altında işlenen islam bilgisi dersinde incilden ayetler okuruz,öğretmenimiz ezberlemek üzere ödev verir filan...
zorunlu din kültürü dersi diye bir şey de yok ki zaten.