arap dili ve edebiyatı dersinin takiyye yoluyla din kültürü ve ahlak bilgisi yücesine kadar indirgenebildiği bir müfredatta doğru tekerlemeyi söyleyerek tüm sınıf önünde cennetten bir kapı anahtarına aday adayı olmak. toplumu şekillendiren tüm anlamsızlıkların anlam bulmaya başladığı uhrevi varlık konusunun işlenmesi gerektiği bir derste aslında ne olduğumuzu görmek ve renkli gözleri
toplumsal iyiliğe nefer etmektir...
müfredatta yoktur. bunu söylediğim bir hocanın cevabı şu olmuştu :
" ben bunu senin sözlü notun olarak veriyorum ve bu not benim kişisel insiyatifime bağlı, hoşuma giden şeyler yaparsan sözlün yüksek olur. yapmazsan sonuçlarına katlanırsın."
öğrencilere zorla dua okutmak ne kadar mantıklıdır? bunun yerine adı üstündeki din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin gerektirdikleri -dinler hakkında genel bilgi ve ahlak kuralları- sorulsa, öğretilse ne kadar yararlı olur. *
laik devlet anlayışına sahip ülkelerin dışında bulunduğu ama türkiye gibi iktidarda kim var ise ona göre değişkenlik gösterecek ülkelerin içinde bulunduğu olası eylem.
okullarda din dersinin zorunlu olması ne kadar saçmaysa bu da bir o kadar saçmadır. din kavramı ve inancı kişiden kişiye değişir. kaldı ki zaten seçtiği dini öğrenmek ve bilmek isteyen insan o dinin kitabını açar okur ve öğrenir. hadi din dersini okullarda gösteriyorsun. bunun amacı dinleri öğretmek ve anlatmak değil midir ? peki not korkusuyla zorla dua okutmak niye ?